Mersin Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğümüz ve Muay Thai İl Temsilciliği tarafından organize edilen 10 Kasım Atatürk'ün 77. Yılı Anma Haftası Muay Thai Turnuvası tamamlandı. 

20-22 Kasım 2015 tarihlerinde Mersin Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Seyfi Alanya Spor Salonu’nda düzenlenen 10 Kasım Atatürk’ü Anma turnuvasına Adana, Hatay, İskenderun, Antalya, Sivas, Niğde, Gaziantep ve Mersin’den toplam 185 sporcunun katılımıyla gerçekleştirildi.

İlimizde düzenlenen turnuvayı Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna, Muay Thai Federasyonu Akdeniz Bölge Başkanı Ziya Diyaaddin Yıldırım, Muay Thai Federasyonu Mersin İl Temsilcisi Sabahaddin Erel, Muay Thai Federasyonu Amatör Hakem Kurulu Başkanı Murat Yıldız, Profosyonel Muay Thai Merkez Hakem Kurulu Başkanı Kahir Aslan ve  Türkiye Muay Thai Federasyonu Eğitim Kurulu başkanı Recep Yurtsever ile Antrenörler, sporcular ve çok sayıda sporsever müsabakaları izledi.

Üç gün süren turnuvanın tamamlanmasının ardından büyük, genç bayanlar ve erkeklerde birinciliği Şampiyon Adana Star Spor Kulübü elde ederken, İkinciliği Hatay Büyükşehir Belediyespor Kulübü, Üçüncülüğü ise Adana Özgür Spor Kulübü elde etmiştir. 

Dereceye giren sporculara madalya ve başarı belgesi, Antrenörlere şilt, ilk Üçe giren takımlara ise kupaları, Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna, Muay Thai Federasyonu Akdeniz Bölge Başkanı Ziya Diyaaddin Yıldırım, Muay Thai Federasyonu Mersin İl Temsilcisi Sabahaddin Erel, Muay Thai Federasyonu Amatör Hakem Kurulu Başkanı Murat Yıldız, Profosyonel Muay Thai Merkez Hakem Kurulu Başkanı Kahir Aslan ve  Türkiye Muay Thai Federasyonu Eğitim Kurulu başkanı Recep Yurtsever tarafından verildi.

Müsabakaların tamamlanmasının ardından bir açıklama yapan Muay Thai Federasyonu Akdeniz Bölge Başkanı Ziya Diyaaddin Yıldırım, “10 Kasım Atatürk'ün 77. Yılı Anma Haftası Muay Thai Turnuvasına katılıp destek olan Muay Thai Camiamızın gerek merkez kurul başkan ve üyeleri gerekse il kurullarında görev alan antrenör, hakem, idareci ve tüp sporculara sonsuz teşekkür ediyorum. Özelikle 3 gün boyunca fedakarca görev yapan başta il hakem kurulu başkan ve üyeleri ve tüm hakemlerimize emeklerine sağlık diyorum. Daha nice faaliyetlerle birlik beraberlik için yolumuza devam edeceğiz Allah'ın izni ile. Ayrıca Gençlik Hizmetleri ve Spor il Müdür Vekili Ahmet Tarakçı’ya amatör sporlara verdiği destekler ve çabalarından dolayı teşekkür ederim” dedi.