1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramı’nın 89. yıl dönümü kutlamaları kapsamında Yüzme yarışları düzenlendi.

02-03 Temmuz 2015 tarihlerinde Mersin Büyükşehir Belediyesi Yüzme Havuzunda gerçekleştirilen “1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramı Yüzme Yarışları” tamamlandı. Beş İl’den 58 kız, 54 erkek sporcu olmak üzere toplam 112 sporcunun katıldığı yarışlar oldukça çekişmeli mücadelelere sahne oldu.

Yarışların sonunda dereceye giren sporculara madalyalarını Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, Akdeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Nejat Atilla Demirhan, Mersin Büyükşehir Belediyesi Spor Daire Başkanı Tayfun Bozdoğan, Mersin Büyükşehir Belediyesi Spor Dairesi Şube Müdürü Vedat Yüksel ve Türkiye Yüzme Federasyonu Mersin İl Temsilcisi Fatma Ocak takdim etti.

Konuyla ilgili bir açıklama yapan Türkiye Yüzme Federasyonu Mersin İl Temsilcisi Fatma Ocak “Öncelikle herkesin Kabotaj ve Denizcilik Bayramı’nın 89. Yıl dönümünü kutluyorum. Beş ilden 112 sporcumuz dereceye girebilmek için üstün mücadele örneği gösterdiği Denizcilik ve Kabotaj Bayramı Yüzme Yarışları hiç bir olumsuzluk yaşanmadan tamamlandı. Yarışların sonucunda dereceye giren sporcularımızı antrenörlerini kutluyorum. Bu anlamlı ve önemli günde Denizlerimize sahip çıkalım diyor. Yarışlarda emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.