Mersin Gençlik ve Spor İl Müdürlüğümüzce ilk kez hayata geçirilen “Yeni Bir Tesis Keşfet, Hayatına Spor Kat” projesi başlıyor.

2018-2019 sezonunda ilk kez Mersin Gençlik ve Spor İl Müdürlüğümüzce başlatılan Ortaokul 5., 6. ve 7. Sınıf öğrencilerine yönelik hayata geçirilecek olan “Yeni Bir Tesis Keşfet, Hayatına Spor Kat” Projesi kapsamında 15 Ocak 2019 Salı günü Saat 10.00'da Gençlik ve Spor Bakanlığımız tarafından 17. Akdeniz Oyunları'nda ilimize kazandırılan Olimpik Yüzme Havuzundan başlayacak olan program sırasıyla Nevin Yanıt Atletizm Kompleksi, Olimpik Cimnastik Salonu, Servet Tazegül Spor Salonu, Tenis Kompleksi, Mersin Stadyumu, Bocce Sahası ve 1000 Kişilik Spor Salonu öğrencilere gezdirilerek tesislerde yapılan faaliyetler hakkında bilgi verilecektir.

Gençlik ve Spor İl Müdürlüğünce hayata geçirilecek olan Projenin amacı çocuk ve gençlerin 
İlimizde kullanılan spor tesislerini tanıyarak, sporla tanıştırılıp sevdirilmesi, kırsal kesimlerde yaşayan bulunduğu yerin dışına çıkmamış maddi imkanları yetersiz olan çocukları tesislerle buluşturmak, Spora başlama yaşında olan çocuklara tesislerde verilen spor branşlarının tanıtımlarını yaparak spora özendirilmeleri ve yetenekli çocukların keşfedilmesi, Sporun geniş kitlelere yaygınlaştırılarak toplumda spor kültürünün oluşturulması hedefleniyor.

Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ile Milli Eğitim İl müdürlüğü ile koordineli bir şekilde yürütülecek olan bu projede; Okul müdürlükleri ile birlikte gerekli tanıtımlar yapılarak günlük minimum 50 öğrencinin projeye katılım sağlanması hedefleniyor.