Türkiye Basketbol Federasyonu Altyapı Faaliyetleri 2017-2018 sezonu U16 Erkekler AA Türkiye Şampiyonası Mersin’de düzenlenecek.

Basketbol Federasyonu'nun 2017-2018 sezonu Yurtiçi Faaliyetleri programı kapsamında organize edilen ve 7-13 Mayıs 2018 tarihleri arasında Mersin’in ev sahipliğinde Toroslar 7. Bölge ve Servet Tazegül Spor Salonlarında gerçekleştirilecek olan ve Türkiye geneli 16 takımın mücadele edeceği “U16 Erkekler AA Seviye Türkiye Şampiyonası” Teknik toplantısı Liva Otel toplantı salonunda gerçekleştirildi.

Bugün yapılan Teknik toplantıya Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Spor Şube Müdürü Vedat Akyar, Türkiye Basketbol Federasyonu (TBF) Altyapı Faaliyetleri Organizasyon Müdürü Gökhan Funter, TBF Mersin İl Temsilcisi Osman Denizer, TBF temsilcileri Serkan Su, Diyaüddin Sağır ve Metin Gürbüz ile Takım temsilcileri katıldı.

Toplantıda konuşan Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Spor Şube Müdürü Vedat Akyar, böylesine önemli bir şampiyonaya daha ev sahipliği yapmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek şunları söyledi; “7-13 Mayıs 2018 tarihleri arasında Mersin’in ev sahipliğinde 16 takımın katılımı ile gerçekleştirilecek olan U16 Erkekler AA Seviye Türkiye Şampiyonası’nın ilimizde yapılmasında emeği geçen başta Türkiye Basketbol Federasyonumuza, TBF İl temsilcimize ve bu organizasyonda görev alacak olan tüm arkadaşlarıma şimdiden teşekkür ediyorum. Yapılacak olan müsabakalarda herhangi bir sorun ve sakatlık yaşanmadan, Fair Play çerçevesinde sonuçlanması temennimiz. Ben hepinize Akdeniz’in incisi Mersinimize geldiğiniz için teşekkür ediyor ve başarılar diliyorum.” dedi.

Konuşmaların ardından U16 Erkekler AA Seviye Türkiye Şampiyonası  yapılan kura çekimi ile 4 ayrı grupta mücadele edecek takımlar şöyle oluştu;

A Grubu Anadolu Efes-Özel Gelişim Koleji-Bornova Belediyesi-Antalya Gelişim Gençlik
B Grubu Fenerbahçe Doğuş-Galatasaray-Genç Kolejliler-Yeşim
C Grubu Tofaş-Darüşşafaka-Karşıyaka SK-Çankaya Üniversitesi
D Grubu Pınar Karşıyaka-Bakırköy Basketbol-Gaziantep Belediye-Banvit Basketbol

U16 Erkekler AA Seviye Türkiye Şampiyonası Fikstürü;