Kore ile kardeşliğimizin 60. Yılı anısına, Mersin Kore Kültür Derneği tarafından bu yıl ilk kez düzenlenecek olan “Kore Kültür Günü Etkinlikleri” Mersin’de.

12 Ağustos Cumartesi günü Mersin’de çeşitli etkinliklerle gerçekleştirilecek olan Kore Kültür Günü Etkinlikleri kapsamında ilimize gelen Kore Taekwondo Gösteri ekibinin çalışmalarını iyi bir ortamda yapmalarını sağlamak adına, Mersin Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Edip Buran Mini Taekwondo Salonu tahsis edildi. 

7 sporcu, 2 Antrenörden oluşan Kore Taekwondo Gösteri ekibi ile birlikte gelen Mersin Kore Kültür Derneği Başkanı Dae (Can) Kim’i karşılayan Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Şube Müdürümüz Tamer Kılınç, ülkemize hoş geldiniz diyerek çalışmalarında başarılar diledi. Mersin Kore Kültür Derneği Başkanı Dae (Can) Kim ise, kendileri için yapılan misafirperverlikten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, Mersin Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürümüz adına Şube Müdürümüz Tamer Kılınç’a ve Türkiye Taekwondo Federasyonu Mersin İl Temsilcisi Ercan Aldemir’e Kore’ye özgü hediyeler takdim ederek, Kore Kültür Günü Etkinliklerine davet etti.

Mersin’de ilk kez Forum AVM Sanatçılar Meydanı’nda gerçekleştirilecek olan Kore Kültür Günü Etkinlikleri 12 Ağustos Cumartesi günü saat 17.00’de başlayacak. Etkinlik Kore kültürü hakkında anlatım, sanatçı Tamay Özaltun konseri, Taekwondo ve K-Pop gösterilerinin ardından sona erecek.