Mersin Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürümüz Şaban Güneş Mersin Gazeteciler Cemiyeti’ni ziyaret ederek projeleri hakkında bilgiler verdi. Başkan ahmet Ünal ziyaretten duyduğu memnuyniyeti dile getirerek, “Sayın müdürümüze iadei ziyaretinden ötürü teşekkür ediyoruz. Bize olan ziyaretiniz gazeteciliğe olan öneminizin kanıtı. Birlikte kentin sporu ve amatör spor için taşın altına elimizi koymaya hazırız. Bu bağlamda bizlerde sizinle birlikteyiz.” dedi.

 

MERSİN’DE CİDDİ BİR POTANSİYEL VAR

Başkan Ahmet Ünal’dan sonra söz alan Mersin Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürümüz Şaban Güneş Mersin basınına olan ilgisini belirterek, “Mersin gazetecilik adına güçlü bir alt yapıya sahip. Gerçekten ciddi bir şekilde basın sektöründe  çalışmalar var. Memleketimizin ve ülkemizin sporu bizim için gönül verdiğimiz bir dava. Gençliğimizin ülke değerleri hususunda neler yapabileceğini hep birlikte inşa edeceğiz. Mersin spor alt yapısı olarak ciddi bir potansiyele sahip. Bizler de bu potansiyeli daha iyi noktalara getirebilmek adına hep birlikte çalışmaya gayret göstereceğiz. İnşallah hep birlikte güzel şeyler yapacağız” diye konuştu.

 

GENÇLİK ADINA TESİS YAPILMAMIŞ

Mersin’de gençlik adına malesef şimdiye kadar tesis yapılmadığına da dikkat çeken Güneş, “ Malesef gençlik adına tesis yapılmamış. Sayın Bakanımızın son girişimlerinde kentimize 4 adet gençlik merkezi kazandırıldı. Silifke, Erdemli, Akdeniz, Tarsus’ta çok güzel modern gençlik merkezlerimizin temellirini atacağız. Ayrıca malumunuz gençlik kamplarımız il genelinde 8 tane var. 6 tanesi şuan 32 milyon TL’ye ihale edildi. Yer teslimi yaptık. İnşallah önümüzdeki yıl buralar deyim yerinde ise birer tatil köyü olacak” ifadelerini kullandı.

 

5 YILDIZLI OTEL KONSEPTİNDE

PROJE HAZIRLIYORUZ

Çamlıbel’de bulunan boks salonu ile ilgili proje çalışmalarının bittiğini de söyleyen Güneş, “1 ay içinde ihalesini yapacağız ve orayı bir boks merkezi haline getireceğiz. 8 katlı 5 yıldızlı otel konseptinde bir proje hazırlandı.  Olimpiyat hazırlık merkezindeki sporcularımız ve spor il müdürlüğündeki sporcularımız inşallah orada konaklayacaklar. Orada hizmet vereceğiz. Onunda müjdesini verelim. Bunu üst makamlara sunacağız. Umuyorum ki oradan da olumlu bir karar çıkacak” şeklinde konuştu.

 

TESİSLERİMİZ FAALİYETTE

Mersin’de bulunan ve Akdeniz Oyunları kapsamında yapımı tamamlanan tesislerin atıl durumda olduğu ile ilgili söylentilere de cevap veren Güneş, “Ben Mersin’e atandığımda tüm serzenişler şuydu. Akdeniz oyunlarında bu kadar tesis yapıldı. Bu tesisler neden atıl gibisinden. Ama gördük ki bu sersenişiz gerçekte böyle olmadığı. Şuan yüzme havuzundan 2 bin 500 çocuğumuz faydalanıyor. Edip Buran’da antreman verecek saat bulamıyorum. Şuan tesisler hareketli bir durumda. Bu tesisler dolu dolu. Mersin halkımız bunu bilsin. Bu tesisler yatmıyor. Zarar gören tesislerimiz de şuan yapım aşamasında. Onların da ihalelerini tamamlayıp hizmete sunacağız. Halkımız gelsin. Bu tesislerimizden faydalansın”dedi.