Cumhuriyet Alanındaki Törene, Vali Özdemir Çakacak, Milletvekilleri Hacı Özkan, Serdal Kuyucuoğlu ve Hüseyin Çamak, Akdeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Kadir Yıldız, Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, İl Müdürümüz Şaban Güneş, il protokolü, sporcular öğrenciler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

 

Cumhuriyet alanındaki Tören Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından. Vali Özdemir Çakacak bir konuşma yaptı.

 

 

Vali Çakacak konuşmasına, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Samsun’a ayak basarak milli mücadeleyi başlattığı 19 Mayıs gününün, düşmanlarına karşı yoksunluklar ve imkansızlıklar içerisinde dahi istiklali ve istikbali için canı pahasına mücadele veren Türk Milletinin tarihinde çok önemli bir dönüm noktası olduğunu vurgulayarak başladı.

 

Konuşmasının devamında, zafer sonrasında Cumhuriyetimizin, milli mücadele sonrasında kazanılan büyük zafer sonucunda kurulduğunu kaydeden Vali Özdemir Çakacak, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere tüm şehitlerimizi rahmetle ve minnetle andı.

 

Vali Çakacak, ecdadımızın Kurtuluş Savaşında Gazi Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde sergilediği bu ruhun, bugün ve gelecekte de ülkemizin birliğine ve milletimizin kardeşliğine kast eden iç ve dış düşmanlara verilecek mücadelede önemli ilham kaynağı olacağının altını çizerek sürdürdüğü konuşmasına, 15 Temmuz hain darbe girişimine değinerek devam etti.

 

 

Türk Milletinin, eşi benzeri görülmemiş bir ihanete maruz kaldığı 15 Temmuz günü yaşanan darbe girişimine, canı pahasına tüm gücüyle karşı koyarak; Cumhuriyetimizin emin ellerde olduğunu bir kez daha tüm dünyaya gösterdiğini ifade eden Vali Özdemir Çakacak, hain şer odaklarının emellerine ulaşmalarının bizzat milletin iradesiyle, bir kez daha engellendiğini söyledi.

 

Konuşmasının sonunda gençlere seslenen Vali Çakacak, “ Türk gençlerinin, Atatürk’ün emanet ettiği istiklalimizi ve istikbalimizi koruma görevini layıkıyla yerine getireceğine, Vatanımıza ve Cumhuriyetimize sahip çıkarak ülkemizi muasır medeniyetler seviyesinin üzerine yükseltmek için var güçleriyle çalışacaklarına olan inancımız tamdır” ifadelerini kullandıktan sonra sözlerini, Atatürk ve silah arkadaşları başta olmak üzere tüm gazi ve şehitleri bir kez daha minnet ve şükranla anarak sürdürdü.

 

Vali Çakacak’ın, gençlerin 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramını kutlayarak tamamladığı konuşmasının ardından tören, Engelliler Gençlik Merkezi özel sporcuları tarafından sergilenen halk oyunları gösterisi, öğrenciler tarafından okunan şiirler, halk oyunları gösterileri, Capoeira, ritmik jimnastik ve nefes kesen trambolin gösterisiyle devam etti.

 

Oryantiring branşında dereceye girenlere ödüllerinin Vali Özdemir Çakacak ve il protokol üyeleri tarafından verildi.

Tören sonrasında İl Müdürümüz Şaban Güneş,Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü antrenörlerine,sporcularına ve personeline gençlik haftasında başarılı çalışmalarından dolayı teşekkür etti.