Amatör Spor Haftası etkinlikleri kapsamında Yılın En’leri ödül töreni düzenlendi.

10-16 Ekim tarihlerinde Amatör Spor Haftası etkinlikleri çerçevesinde gerçekleştirilen, Gençlik ve Spor Bakanlığımızın desteklediği Mersin Valiliğimiz, Mersin Büyükşehir Belediyesi, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü ve Mersin ASKF’nin ortaklaşa düzenledikleri Mersin'de "Yılın En’leri" yapıldı.

Macit Özcan Spor Kompleksi’nde gerçekleştirilen ödül törenine Mersin Valimiz Sayın Özdemir Çakacak, Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Burhanettin Kocamaz, Mersin Milletvekilleri Sayın Hacı Özkan ve Sayın Baki Şimşek, Vali Yardımcısı Sayın Mahmut Halal, Akdeniz Belediyesi Başkan vekili Sayın Bedrettin Gündeş, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürümüz Sayın Ahmet Tarakçı, Türkiye Amatör Spor Kulüpleri Konfederasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Sayın Mithat Ertaş, Şube Müdürümüz Sayın Ali Osman Bebek ile çok sayıda Ulusal ve uluslararası müsabakalarda derece alan sporcu, özel sporcular, Antrenör ve Spor İl Temsilcileri katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal marşımızın hep bir ağızdan okunmasının ardından yapılan açılış konuşmasında Türkiye Amatör Spor Kulüpleri Konfederasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Sayın Mithat Ertaş ise konuşmasında, “Amatör Spor Haftası dolayısıyla düzenlenen etkinlikte emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Amatör Spor Haftası etkinliklerimiz devam ediyor. Spor adına yaptığımız bu etkinlikler bizi bir araya getiriyor. Bu etkinliklere katkı sağlayan başta Mersin Valiliğine, Mersin Büyükşehir Belediyesine Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğüne ve destek veren tüm kurumlara teşekkür ediyorum. Spor adına yaptığımız etkinlikler bizi bir araya getiriyor” dedi. 

Törende bir konuşma yapan Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Burhanettin Kocamaz, sporun birleştirici bir unsur olduğunun altınız çizerek, Mersin’in değerlendirilmesi ve doldurulması gereken spor tesislerine sahip olduğunu ifade etti. Kocamaz, “İnsanların kökeni, inancı, dünya görüşü farklı olabilir ama spor bu farklılıkların tamamını ortadan kaldırır. Gönüllerini birleştirir. Mersin, spor kenti olmaya çok elverişli ve her türlü imkâna sahip bir kent. Akdeniz oyunları vesilesiyle kentimize birçok tesis kazandırıldı. Bu tesislerin de dolu dolu kullanılmasını istiyorum.” Şeklinde konuştu.

Mersin Valimiz Sayın Özdemir Çakacak ise, Spor’un dostluk ve kardeşlik olduğunu vurgulayarak konuşmalarına şöyle devam etti, “Ulusal düzeyde Mersinimizi, uluslararası arenada ise Türkiyemizi başarıyla temsil ederek derece elde eden tüm sporcuları kutluyorum. Sporun insan sağlığına olan olumlu etkisinin yanında, insanları sevgi ve saygı temelinde bir araya getirir. Her alanda kıyasıya bir rekabet içerisinde olan milletlerin, spordaki rekabeti fair-play ruhu içerisinde yapmalarının evrensel barışın tesisine de büyük bir katkı sağlamaktadır. Sporcularımızın uluslararası organizasyonlarda elde ettiği başarıların ve kazandıkları şampiyonlukların ülke tanıtımına büyük bir katkı olarak görüyor ve bu nedenle de sporu oldukça önemsiyoruz. 17. Akdeniz Oyunlarına ev sahipliği yapmış, modern ve eşsiz tesisleri ile bir spor kenti olan Mersinimizin, bugüne kadar düzenlenen çeşitli organizasyonlar ve sporcularının elde ettiği başarılarla bu konumunu her geçen gün daha ileri noktalara taşıyor. Hükümetimizin ilimize kazandırdığı modern spor tesislerinin sporcular tarafından boş bırakılmayarak, en verimli şekilde kullanılmasını arzu ediyorum” diyerek konuşmasını tamamladı.

Törende yapılan protokol konuşmalarının arından 2016 yılında ulusal ve uluslar arası müsabakalarda derece alan sporcu, kulüp, Antrenör ve İl temsilcilerine ödülleri Mersin Valimiz Sayın Özdemir Çakacak, Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Burhanettin Kocamaz, Mersin Milletvekilleri Sayın Hacı Özkan ve Sayın Baki Şimşek, Vali Yardımcısı Sayın Mahmut Halal, Akdeniz Belediyesi Başkan vekili Sayın Bedrettin Gündeş, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürümüz Sayın Ahmet Tarakçı ve Türkiye Amatör Spor Kulüpleri Konfederasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Sayın Mithat Ertaş tarafından verildi. 

Amatör Spor Haftası Yılın En’leri Ödül Töreni ulusal ve uluslararası müsabakalarda şampiyon olan diğer sporcu, antrenör ile kulüp temsilcilerine kupa ve plaketlerinin takdim edilmesinin ardından sona erdi.