Mersin'in ev sahipliğinde gerçekleştirilen Artistik Cimnastik Dünya Kupası bugün yapılan Final müsabakaları ile sona erdi.

Uluslararası Cimnastik Federasyonu (FIG) tarafından 2016 yılı içerisinde sekiz adet Artistik Cimnastik Dünya Kupası planlanan ve bunların bir ayağı Mersin'in ev sahipliğinde gerçekleştirilen Artistik Cimnastik Dünya Kupası bugün yapılan Final müsabakaları ile sona erdi.

01-03 Temmuz 2016 tarihleri arasında Mersin Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Olimpik Cimnastik Salonu'nda düzenlenen müsabakaları izlemeye Mersin Valimiz Sayın Özdemir Çakacak, Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, Spor Genel Müdür Yardımcımız Murat Kocakaya, Vali Yardımcılarımız Cemal Yıldızer, Veysel Özgür, Türkiye Cimnastik Federasyonu Başkanı Suat Çelen, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdür Vekili Ahmet Tarakçı ve çok sayıda izleyici katıldı. 

2016 Yaz Olimpiyatları öncesi son resmi müsabaka olma özelliği taşıyan Artistik Cimnastik Dünya Kupasına, Türkiye, Azerbaycan, Avusturya, Kolombiya, İran, Hong Kong, Ürdün ve Özbekistan olmak üzere 8 ülkeden 15 erkek, 9 kadın toplam 23 sporcunun mücadele ettiği Artistik Cimnastik Dünya Kupası’nda milli sporcularımız 8 altın, 1 gümüş ve 3 bronz madalya elde ederek toplamda 12 madalya alarak şampiyonaya damgasını vurdu.

Mersin’in ev sahipliğinde 3 gün süren Artistik Cimnastik Dünya Kupası’nın bugün yapılan final müsabakalarının tamamlanmasının ardından düzenlenen ödül töreninde bir konuşma yapan Mersin Valimiz Özdemir Çakacak, Mersin’i Akdeniz’in incisi ve yeryüzü cenneti olarak tanımlayarak, “Böyle büyük uluslararası bir organizasyonda sporcularımızla ve sporseverlerle birlikte olmaktan memnuniyet duyuyoruz. Bayrağımızı göndere çeken ve İstiklal Marşımızı söyleten sporcularımız bizleri gururlandırdılar. Tüm sporcularımızı ve sporseverleri sıcak kanlı insanların şehri Mersin’e tekrar bekliyoruz” dedi.

Konuşmaların ardından düzenlenen ödül töreninde Cimnastik branşında Ülkemizin son on yılların Lokomotifi olarak adlandırılan ve şampiyonada barfiks dalında altın madalya kazanan Ümit Şamiloğlu’na madalyasını Mersin Valimiz Özdemir Çakacak takdim etti. 

Ödül töreninde derece alan diğer sporculara ödülleri Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, Spor Genel Müdür Yardımcımız Murat Kocakaya, Vali Yardımcılarımız Cemal Yıldızer, Veysel Özgür, Türkiye Cimnastik Federasyonu Başkanı Suat Çelen, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdür Vekilimiz Ahmet Tarakçı, Türkiye Cimnastik Federasyonu ile Uluslararası Cimnastik Federasyonu (FIG) yetkilileri tarafından verildi. 

Ödül töreninde Türkiye Cimnastik Federasyonu Başkanı Suat Çelen tarafından Mersin Valimiz Özdemir Çakacak, Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, Spor Genel Müdür Yardımcımız Murat Kocakaya, Vali Yardımcılarımız Cemal Yıldızer, Veysel Özgür ve Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdür Vekilimiz Ahmet Tarakçı’ya plaket takdim edildi.

Ödül töreninin ardından şampiyonda büyük başarılar elde eden milli sporcu Ümit Şamiloğlu’ndan Türkiye Cimnastik Federasyonu çalışanlarından Sevil Topuz’a sürpriz evlilik teklifi geldi. Şampiyonada almış olduğu başarıdan dolayı konuşma yapmak üzere kürsüye çıkarak kız arkadaşı Selin Topuz’a evlilik teklifinde bulunması renkli anların yaşanmasına sebep oldu. Topuz’un evlilik teklifini kabul etmesinin ardından yüzükler takıldı.