Mersin Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ile Mersin Üniversitesi arasında "Gençlik Ofisi Kültür, Sanat Spor ve Eğitim İş Birliği Protokolü" imzalandı.

Mersin Üniversitesi Rektörlük makamında gerçekleştirilen "Gençlik Ofisi Kültür, Sanat Spor ve Eğitim İş Birliği Protokolü" Mersin Üniversitesi (MEÜ) Rektörü Prof. Dr. Ahmet Çamsarı ve Gençlik ve Spor İl Müdürü Ökkeş Demir tarafından imzalandı.

Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ile Mersin Üniversitesi'nin; öğrenciler ile Üniversite akademik ve idari personelinin eğitsel, kültürel, gönüllülük ve sportif faaliyetlerinin geliştirilmesi, bağımlılıkla mücadele, sosyal sorumluluk ve gönüllülük algılarının güçlendirilmesinin yanı sıra gençlerin yüksek öğrenimleri sürecinde almış oldukları eğitimle birlikte kişisel kapasite gelişimlerine katkı sağlanması yönünde iş birliğinin arttırılması ve desteklenmesi amacıyla Mersin Üniversitesi Yerleşkesinde 'Genç Ofis' açmaktır.

Belirtilen amaçlara yönelik hizmetlerin yürütülmesinde Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ve Mersin Üniversitesi  arasında gerçekleştirilecek gönüllülük başta olmak üzere proje ve faaliyetlerin etkinlik ve verimliliğinin arttırılması, genç ofis açılması ve yapılacak iş birliğine ait usul ve esasları kapsamaktadır. 

Gençlik Ofisi Kültür, Sanat Spor ve Eğitim İş Birliği Protokolünde karşılıklı imzaların atılmasının ardından Gençlik ve Spor İl Müdürü Ökkeş Demir, "Gençlik Ofisi Kültür, Sanat Spor ve Eğitim İş Birliği Protokolü, Mersin Üniversitesi Rektörü Sayın Ahmet Çamsarı ile karşılıklı attığımız imzalarla ilimizde hayata geçiriyoruz. Bu önemli protokolün geleceğimizin teminatı gençlerimize ve ilimize hayırlı olmasını diliyorum" dedi.