Mersin TOHM Şube Müdürümüz Vedat Akyar, Eskrim Antrenörleri ve başarılı Sporcuları Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdür Vekilimiz Ahmet Tarakçı'yı ziyaret etti.

Mersin Türkiye Olimpiyat Hazırlık Merkezi (TOHM) Şube Müdürümüz Vedat Akyar ile birlikte Eskrim Antrenörleri Osman Yalçın, Güzin Yalçın, Emre Işık, Selçuk Dönerkaya ve bireysel olarak katılmış oldukları şampiyonalarda dereceler alan başarılı Eskrim sporcuları Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdür Vekilimiz Ahmet Tarakçı'yı ziyaret ettiler.

Yapılan ziyarette, memnuniyetini ifade eden İl Müdür Vekilimiz Ahmet Tarakçı, "Öncelikle başta TOHM Şube Müdürünüz Vedat Akyar’a, Antrenörlerinize ve sizlere yapmış olduğunuz ziyaretten dolayı teşekkür ederim. Hiç bir başarıyı küçümsemem çünkü alınan başarıda emek ve çalışma var. Ferdi branşların takım branşlarına göre şöyle bir zorluğu var.Takım branşlarından örneğin basketbol branşını ele alalım bir oyuncu aksadığı zaman diğer oyuncular onun açığını kapatabilir. Ama eskrim branşında rakip sen ve ekipmanlarınız. Bu yüzden eskrim branşı zor bir branş olduğu kadarda keyifli bir branştır. Ben daha önce Osman ve Güzin Antrenörlerinizle paylaşmışımdır mutlaka Eskrim branşı yapmak istediğim branşlardan biriydi. Belki çocukluk ve gençlik dönemlerimde yönlendirilmediğim için bu şekilde gelişti. Ancak Eskrimi Branşı müthiş keyifli ve güzel aynı zamanda bildiğiniz üzere Ata sporumuzdur. Ben almış olduğunuz başarılardan dolayı sizleri ve Antrenörlerinizi tebrik ediyorum fakat ben sizlerden daha iyi başarılar bekliyorum. Devletimizde sizlerden daha iyilerini bekliyor ve sizlere bu yüzden yatırım yapıyor. Sizlere sunulan imkanlar küçümsenmeyecek boyutta. Devletimiz sizlere bunun için para ödüyor, spor malzemesi alıyor, konaklama, yeme içme ulaşım gibi ihtiyaçlarını sağlıyor. Bu Devletimizin sizlere sunduğu büyük bir katkıdır. Bunların karşılığında devletimiz sizlerden sadece başarı bekliyor. Almış olduğunuz başarıyla hem kendi adınızı, hem ilimizi, hem de ülkemizi en iyi şekilde temsil etmiş olacaksınız. Örneğin içinizden bir yada birkaç taneniz Avrupa, dünya veya olimpiyat şampiyonu olduğunuz  zaman boyutunu ben size anlatamam. Bu yüzden daha çok çalışıp çıtayı daha yüksek tutmanız gerekiyor. Ben tekrar yapmış olduğunuz ziyaretten dolayı hepinize çok teşekkür ediyorum ve başarılarınızın devamını diliyorum" dedi. 

Ziyaret İl Müdür Vekilimiz Ahmet Tarakçı'nın başarılı sporculara ve Antrenörlere hediye takdiminin ardından toplu olarak çekilen hatıra fotoğrafıyla son buldu.

MERSİN TÜRKİYE OLİMPİYAT HAZIRLIK MERKEZİ (TOHM) KATILDIKLARI TURNUVA VE ALDIKLARI DERECELER

Türkiye Eskrim Federasyonu faaliyet programında yer alan ve 21-22 Kasım 2015 tarihlerinde Trabzon Yomra'da gerçekleştirilen Yıldızlar ve Gençler Epe Açık Turnuvası'nda Yıldızlar ve Gençler Epe kategorilerinde derece  alan sporcularımız.

Yıldızlar Bayan Epe (Katılım 69 Sporcu)

1. Merve ERSOY
3. Ayşe Miraç GİCİ

Yıldızlar Erkek Epe (Katılım 68 Sporcu)

1. Bumin Kağan ÖZDEMİR
3. Ali Ege SAY

Gençler Bayan Epe (Katılım 63 Sporcu)

1. Bağdagül TUNCAN
3. Ayşe Miraç GİCİ
5. Merve ERSOY
6. Berfin Şevval ALABAŞ
8. Nisanur ÖZKALAYCI

Gençler Erkek Epe (Katılım 81 Sporcu)

1. Ömer Kaan ÖZTUNÇ
3. Bumin Kağan ÖZDEMİR
5. Ali Ege SAY

Türkiye Eskrim Federasyonu faaliyet programında yer alan ve 28-29 Ekim tarihlerinde İstanbul’da gerçekleştirilen 2.TED Cumhuriyet Kupası’nda Büyükler Epe kategorisinde derece alan Sporcularımız. 

Büyükler Erkek Epe (Katılım 70 Sporcu)

2. Okan KARADENİZ 

Büyükler Bayan Epe (Katılım 37 Sporcu)

3. Nisanur ÖZKALAYCI