Türkiye Cimnastik Federasyonunun 2015 yılı faailyet takviminde yer alan Cimnastik Türkiye Şampiyonası tamamlandı.

Mersin’in ev sahipliğinde 29-30 Ağustos 2015 tarihleri arasında Mersin Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Cimnastik Salonu'nda düzenlenen Şampiyona artistik, ritmik, trambolin ve aerobik branşlarında 250 sporcunun katılımı ile tamamlandı.

Şampiyonanın ilk gününde yapılan açılış Seremonisinde bir konuşma yapan Mersin Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdür vekilimiz Ahmet Tarakçı şunları söyledi, “Akdeniz Oyunları’ndan bu yana tesisleri teslim aldığımız günden bu güne birçok ulusal ve uluslar arası organizasyona Mersin olarak ev sahipliği yapıyoruz. Mersinli sporseverleri bu tür şampiyonalarda buluşturmanın heyecanını taşıyoruz. Tabii ki bu organizasyonda emeği geçen Türkiye Cimnastik Federasyonu Başkanı Suat Çelen başta olmak üzere herkese teşekkür ediyorum. Şampiyonada Sporcularımız, umarım kendilerine yakışır maçlar izletirler. Tüm sporcularımıza başarılar diliyorum” diye konuştu.

Türkiye Cimnastik Federasyonu Başkanı Suat Çelen ise, “Öncelikle Gençlik Hizmetleri Spor İl Müdürlüğüne ve çalışanlarına teşekkür ediyorum. Şampiyona Artistik, ritmik, trambolin ve aerobik branşlarında 250 sporcunun katılımı ile gerçekleşecek. Tüm braşlarımızın yapılacağı ve her yıl düzenli olarak gerçekleştirdiğimiz şampiyonanın bizim için verimli olacağını düşünüyorum. Mersin'deki bu güzide salon, Türkiye'nin belki de Avrupa'nın en elverişli salonlarından birisi ve burada olmaktan gerçekten mutluyuz. Sporcularımıza başarılar diliyorum" dedi.

Yapılan açılış konuşmalarının ardından Türkiye Cimnastik Federasyonu Başkanı Suat Çelen tarafından Mersin Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdür Vekilimiz Ahmet Tarakçı’ya bir plaket verildi.

Ayrıca Uluslararası Cimnastik Federasyonu (FIG) tarafından dünyanın en prestijli sporcuları arasına alınan Milli Cimnastikçi Ferhat Arıcan'a, Uluslararası Cimnastik Federasyonunun gönderdiği kutlama mesajı ve rozet, Türkiye Cimnastik Federasyonu Başkanı Suat Çelen tarafından takdim edildi.
 
Yarışmaların sonunda da kategorilerine göre ilk sırayı alan sporcular, Artistik Cimnastik yıldız erkeklerde Emre Dodanlı, kızlarda İpek Bakar birinci olurken, Genç erkeklerde Sercan Demir, Genç kızlarda İclal Özbay, büyük erkeklerde ise Ahmet Önder, büyük kızlarda Ekin Morova birinciliği elde etti.

Ritmik Jimnastik branşında ise Genç kızlar Ecem Çankaya, büyük kızlar İpek Vardar birinciliği elde ederken, Trambolin Cimnastik 10-12 yaş erkeklerde İsmail Eren, kızlarda Yaren Cesur, 13-14 yaş erkeklerde Emre Yağmur, kızlarda Sude Aydın, 15-16 yaş erkeklerde Doğukan Büyükarslan, kızlarda Aşkım Burce Tunay, 17-18 yaş erkeklerde Atakan Gülyüz, kızlarda Kardelen İşcen, 18+ yaş erkeklerde Gürkan Mutlu, kızlarda Elif Kurudere birincilik elde etti.

Aerobik jimnastik branşında ise 12-14 yaş erkeklerde Ahmet Çoruh, kızlarda Ayşe Begüm Onbaşı, 15-17 yaş erkeklerde Nihat Can Gül, kızlarda Nazlı Özgör, 18+ yaş kızlar Burcu Önal birincilik elde ederken, Aerobik Cimnastik çiftler 12-14 yaş çiftlerde, M. Özsoy ve C. Arslangiray, 12-14 yaş grup 3-5 kişi A. Onbaşı, D. Şahin ve B. Kaplan olurken, 15-17 yaş çiftlerde N. Gül ve M. Morsünbül, 15-17 yaş gruplarda R. Arsan, S. Karasu ve C. Arpacı birincilikleri elde ettiler.

İki gün süren Şampiyonada, erkekler ve bayanlar yıldız, genç ve büyüklerde dereceye giren sporculara Türkiye Cimnastik Federasyonu Başkanı Suat Çelen, Mersin Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdür Vekilimiz Ahmet Tarakçı ve Türkiye Cimnastik Federasyonu Mersin İl Temsilcisi Ayla Çiftçi tarafından Başarı belgeleri ile madalyaları verildi.


TÜRKİYE CİMNASTİK ŞAMPİYONASI TÜM SONUÇLAR

Artistik Cimnastik Erkekler
MERSIN_2015_ACE_SONUC.pdf

Artistik Cimnastik Kızlar
MERSIN_2015_ACK_SONUC.pdf

Ritmik Cimnastik
MERSIN_2015_RC_SONUC.pdf

Trampolin Cimnastik
MERSIN_2015_TC_SONUC.pdf

Aerobik Cimnastik
MERSIN_2015_AERO_SONUC.pdf