Uluslar arası 12 yaş Bay-Bayan Summer Cup - Nations Challenge By Head Tenis Şampiyonası'nda mücadele veren 12 Yaş Kız Milli Takımımız, final biletini kaptı. 

23-26 Temmuz 2015 Tarihleri arasında Mersin Tenis Kompleksinde düzenlenen Uluslararası 12 yaş Bay-Bayan Summer Cup - Nations Challenge By Head Tenis Turnuvası dördüncü günün sonunda yapılan kapanış seremonisi ile tamamlandı.

Dört gün süren müsabakalara 12 Yaş Erkekler de katılan Ülkeler Türkiye, Beyaz Rusya, Danimarka, İtalya, Gürcistan, İspanya, Ukrayna mücadele ederken, 12 Yaş Bayanlar da ise Türkiye, Avusturya, Fransa, Gürcistan, Letonya, Karadağ, Rusya, Slovenya mücadele etti.

Toplam 14 ülkeden 28 kız 28 erkek olmak üzere 56 sporcu mücadele ettiği turnuva oldukça zevkli ve çekişmeli mücadelelere sahne oldu. Birbirinden zevkli müsabakaların ardından 12 Yaş Erkekler de Danimarka birinci, Türkiye ikinci, Ukrayna üçüncü ve Belarus dördüncülüğü elde ederken, 12 Yaş Bayanlar da ise Türkiye birinci, Slovenya ikinci, Gürcistan üçüncü olurken Litvanya ise dördüncülüğü elde etti.

Milli takım kaptanlığını Hakan Diler ve Mustafa Söğüt'ün yaptığı, Selin Lidya Sepken, Melis Ayda Uyar ve Beyda Baykal'dan oluşan kız milli takımımız, grup mücadelesinde Avusturya, Gürcistan ve Letonya'yı mağlup ederek ilk sırada yer aldı.

Şampiyonanın Play-Off mücadelesinde Slovenya ile karşılaşan millilerimiz, Selin Lidya Sepken ve Beyda Baykal'ın tekler ve çiftler galibiyetleriyle seriden 3-0'lık üstünlükle ayrılarak Fransa''nın Ajaccio kentinde yapılacak finallere katılmaya hak kazandı. 

Mersin'in ev sahipliğinde düzenlenen eleme maçlarında 12 Yaş Erkek Milli Takımımız ise grubunu lider tamamladıktan sonra Play-Off aşamasında takıldı. Togan Tokaç, Orhan Gür Umur ve Arda Azkara'dan meydana gelen Ay-yıldızlı ekip, İspanya'ya 3-0 yenilerek sekizli finallerine katılma hakkını yitirmiş oldu.

12 yaş Bay-Bayan Summer Cup - Nations Challenge By Head Tenis Turnuvasında yapılan müsabakaların sonunda turnuvayı birincilikle bitirme başarısını gösteren Türkiye ve Danimarka takımları tur atlayarak bir sonraki Final müsabakalarına katılmaya hak kazanmışlardır.

23 - 26 TEMMUZ 2015 TARİHLERİ ARASINDA MERSİN’İN EV SAHİPLİĞİNDE DÜZENLENEN 12 YAŞ BAY - BAYAN NATİONS CHALLANGE BY HEAD TENİS TURNUVASINDA ALINAN TÜM SONUÇLAR

ERKEKLER

1- DANİMARKA 
2- TÜRKİYE
3- UKRAYNA
4- BELARUS
5- İSPANYA
6- YUNANİSTAN
7- GÜRCİSTAN

BAYANLAR

1- TÜRKİYE
2- SLOVENYA
3- GÜRCİSTAN
4- LİTVANYA
5- RUSYA 6- AVUSTURALYA 7- KARADAĞ