Türkiye Okul Sporları Federasyonunun 2015 Faaliyet takviminde yer alan Okul Sporları Karate Gençler Türkiye Şampiyonası başladı.

22-24 Mayıs 2015 tarihleri arasında Mersin'in ev sahipliğinde düzenlenen Okul Sporları Karate Gençler Türkiye Şampiyonası bugün yapılan açılış seremonisi ve Kata (Hayali Dövüş) müsabakalarının yapılmasıyla başladı. Türkiye genelin 37 ilden 15-17 yaş aralığında 176 sporcunun mücadele edeceği Okul Sporları Karate Gençler Türkiye Şampiyonasını 30 hakem yönetecek. 

Mersin Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Edip Buran Spor Salonunda düzenlenen Okul Sporları Karate Gençler Türkiye Şampiyonasını Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdür Vekilimiz Ahmet Tarakçı, Türkiye Karate Federasyonu Merkez Hakem Kurulu Üyesi Yrd. Doç. Dr. Cenap Türkeri, Türkiye Okul Sporları Federasyonu Mersin İl Temsilcisi İrfan Çalışır, Türkiye Karate Federasyonu Mersin İl Temsilcisi Selahattin Ateş, Milli Eğitim Bakanlığı Orta Öğretim Genel Müdürlüğü Eğitim Uzmanı Muammer Aksoy, Ziraat Bankası Müdürü İrfan Altın sporcular ve eğitmenleri katıldı.

İlk gün yapılan Kata (Hayali Dövüş) müsabakalarında kızlarda Deniz Atak (Ankara) birinci, Meryem Mazlum (Kocaeli) ikinci, Ayça Düzgel (Kocaeli) üçüncü ve Dilan Yıldız Keleş (Ankara) üçüncülüğü elde etti. Erkek Kata da ise Emre Göktaş (Ankara) birinci, Mustafa Baran Atbaşı (İstanbul) ikinci, Selahattin Güngel (Afyon) üçüncü ve Gökhan İlgezdi (İstanbul) üçüncülüğü elde etti.

Müsabakaların sonunda dereceye giren sporculara madalya ve başarı belgelerini Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdür Vekilimiz Ahmet Tarakçı ve Ziraat Bankası Müdürü İrfan Altın takdim etti.

Okul Sporları Karate Gençler Türkiye Şampiyonası 23-24 Mayıs 2015 tarihlerinde yapılacak müsabakalarla son bulacak.