Türkiye Açık Karate Şampiyonası’nda Tarsuslu Karateciler Türkiye Şampiyonu oldu.

4-8 Mart 2015 tarihleri arasında İstanbul’da yapılan uluslararası Türkiye Açık Karate Şampiyonası’nda Tarsus Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürlüğümüz bünyesinde eğitim alan ve antrenman yapan Minik kız ve Yıldız kız takımları Karate Kate-Kumite de takım halinde şampiyon oldu. 

Türkiye Açık Karate Şampiyonası’nda 8 ferdi müsabakada 1 birincilik, 2 ikincilik, 6 üçüncülük toplamda 10 madalya, 2 birincilik kupası, bir üçüncülük kupası alarak Tarsus’un gururu oldular.

Kumite 8-10 yaş ferdi minik bayanlarda İlknur Altunkanat birinci, Emine Dönmez üçüncü, Sümeyra Kürklü üçüncü, Aleyna Gülcan dördüncü oldular, Takım katada 8-10 yaş Emine Dönmez birinci, İlknur Altunkanat ikinci, Aleyna Gülcan üçüncü olurken, takım kata 13-15 yaşta Özge Ekinci birinci, Melisa Erbasan ikinci, Berfin Erbasan üçüncü oldular.

Tarsuslu Karateciler almış oldukları bu başarıyla Tarsus Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Murat Tarsuslu’yu makamında ziyaret ettiler. Tarsus Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Murat Tarsuslu Şampiyon karatecileri kabulünde yaptığı konuşmada, “Tarsus Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe müdürlüğü olarak spora ve sporculara hizmet edenlerin yanında olduk ve olmaya devam edeceğiz. Gençlerimizin spor alanında başarılı oldukları kadar okullarında da başarılı öğrenciler olmasını temenni ediyoruz. Ancak her şeyden önemlisi iyi, ahlaklı birer birey ve değerlerini bilen ve koruyan insan olarak yetişmelerinin daha önemli. İstanbul’da yapılan uluslararası Türkiye Açık Karate Şampiyonası’nda ilimizi ve ilçemizi en iyi şekilde temsil eden karetecilerimizi ayrı ayrı tebrik ediyorum. Ayrıca bu başarıda emeği geçen sporcuların antrenörü Yakup Çaytır’a ve sporcuların ailelerine çocuklarını spor yapmaya teşvik ederek onlara destek verdikleri için teşekkür ediyorum. Bundan sonrada spor ve sporcuya hizmet eden herkesin yanında olacağımı bir kez daha belirtmek istiyorum” dedi.