Türkiye Okul Sporları Federasyonunun 2015 yılı faaliyet takviminde yer alan Okul Sporları Halk Oyunları İl Birinciliği tamamlandı.

Mersin Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü koordinatörlüğünde Servet Tazegül Spor Salonunda düzenlenen Okul Sporları Halk oyunları İl Birinciliği yarışmaları geleneksel düzenlemeli ve geleneksel düzenlemesiz olmak üzere iki dalda 11 okuldan 256 öğrencinin katılımı ile gerçekleşti. 

Açılış seremonisinde saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan yarışmaya öğretmenler, öğrenciler ve veliler büyük ilgi gösterdi. Geleneksel düzenlemeli ve geleneksel düzenlemesiz dalda minikler, yıldızlar ve gençler kategorilerinde yapılan Okul Sporları Halk Oyunları İl Birinciliği Yarışmasında jüri üyelerinin değerlendirmeleri sonucunda alınan sonuçlar şöyle oluştu.
 
Geleneksel düzenlemeli minikler kategorisi Aliye Pozcu İlkokulu birinci, Faris Kokulu İlkokulu ikinci olurken, Yıldızlar kategorisinde Celile Öner Ortaokulu birinci, Fatih Ortaokulu ise ikinci oldu. Geleneksel düzenlemesiz dalı minikler de Gazi İlkokulu birinci, Gazipaşa İlkokulu ikinci olurken, yıldızlarda ise Vakıfbank Atatürk Ortaokulu birinci, Kazanlı Belediyesi Ortaokulu ikinci, Üç Ocak Ortaokulu üçüncü oldu. Gençler kategorisinde ise Bozyazı Çok Programlı Anadolu Lisesi birinci ve Kazanlı Abdulkadir Perşembe Vakfı Endüstri Meslek Lisesi ikinci oldu. 

Okul Sporları Halk Oyunları İl Birinciliği Yarışmasında dereceye giren takımlara ödüllerini Türkiye Halk oyunları Federasyonu Mersin İl Temsilcisi Yunus Özdemir, Türkiye Okul Sporları Federasyonu Mersin İl Temsilci yardımcısı Cengiz Gültekin, İl Hakem Temsilcisi Ali Örs, Türkiye Halk oyunları Federasyonu Mersin İl Temsilci yardımcısı Nilüfer Karacalar, düzenleme kurulu üyeleri ve Hakem komitesi tarafından verildi.