Gençlik ve Spor Bakanlığı Gençlik Hizmetleri Genel Müdürümüz Sayın Sinan Aksu Mersin’deki Kış Kampına katıldı.

Gençlik ve Spor Bakanlığı Gençlik Hizmetleri Genel Müdürlüğümüz tarafından düzenlenen Kış Kampının Mersin ayağına katılan Gençlik Hizmetleri Genel Müdürümüz Sayın Sinan Aksu ve beraberinde Gençlik Hizmetleri Genel Müdür Yardımcımız Emre Kaçar, Mersin Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdür Vekilimiz Ahmet Tarakçı ile birlikte Silifke Kapızlı 23 Nisan Gençlik Kamp Eğitim Merkezindeki Kış Kampını ziyaret etti.

Gençlik Hizmetleri Genel Müdürümüz Sinan Aksu yaptığı ziyarette Kış Kampı Müdürlüğünü yürüten Gençlik Merkezi ve Gençlik Kampları Şube Müdürümüz Mehmet Ali Avcı’dan kamp hakkında genel bilgiler aldı. Kampı gezen Gençlik Hizmetleri Genel Müdürümüz Sinan Aksu kampta bulunan öğrencilerle tek tek ilgilenip sohbet etti.

24-28 Ocak 2015 tarihleri arasında yapılan Kış Kamplarının Mersin’deki ilk kampına 51 Ülkeden 400 öğrenci katılıyor. Kış Kampı 5'er günlük 4 dönem şeklinde Silifke Kapızlı 23 Nisan Gençlik Kamp Eğitim Merkezimizde yapılacak. Kış Kampına gelen öğrencilere, okçuluk, bisiklet, çeşitli saha ve masa turnuvaları, yarışmalar, seminerler, oyunlar tarihi ve turistik gezilerle öğrencilerin kardeşlik duygularıyla kaynaştırılması amaçlanıyor.
 
Kış Kamp programında yer alan Trekking (Doğa Yürüyüşü) kamp lideri Orhan Demiralan öncülüğünde düzenlenen etkinliğe katılan Gençlik Hizmetleri Genel Müdürümüz Sinan Aksu, Gençlik Hizmetleri Genel Müdür Yardımcımız Emre Kaçar, Mersin Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdür Vekilimiz Ahmet Tarakçı, Gençlik Merkezi ve Gençlik Kampları Şube Müdürümüz Mehmet Ali Avcı, kamp liderleri ve öğrencilerle birlikte yürüyüş yaptı. Silifke Bahçe deresi Kanyonu parkurunda öğrencilerin doğayı keşfetmelerini tarihi ve turistik güzellikleri yerinde görüp Ecdadımızın yerinde bıraktığı güzelliklerin arka plan duygularını konuşmak, hissetmek ve kardeşlik duygularını pekiştirmek amacıyla düzenlendi.

Konuyla ilgili bir açıklama yapan Gençlik Hizmetleri Genel Müdürümüz Sinan Aksu Kış Kampının bu yıl ilk kez düzenlendiklerini belirterek konuşmasına şöyle devam etti “Özellikle yurt dışından gelen ve ülkemizde misafir olarak eğitim gören öğrencilerimize bu imkanı sunduk. Bu kampımızda 51 ülkenin gençleri bir araya geldi. İçlerinde Türk gençlerimiz de var. Hep birlikte kaynaşıp ülkemizin eğitim programının ilk döneminde hem tatil yapıp nem hızlandırılmış bir spor aktiviteleri ile dolu bir kamp programını uygulamak için bugün gençlik kampınızda bulunuyoruz. Bizler de buraya gelerek gençlerimizin kamp faaliyetlerini yerinde görmek birebir iletişim kurmak için buradayız. Gençlerimizden olumlu düşünceler aldık. Gençlerimiz kampımızdan memnular. Bir arada olmaktan memnun ve mutlular. Ülkemizde bulunup eğitime devam etmek istiyorlar. Bunlar bizim için kazançtır. Gençlik ve spor camiası adına gençlerimize sahip çıkmak onlarla bir arada bulanmak ve onları başarılı yarınlara hazırlamak için çalışıyoruz. Elimizden geleni yapıyoruz. Bu misafirliğimizi de ülkemiz adına yapıyoruz” diyerek konuşmasına son verdi.

Kış Kampı Tarihleri
1.Dönem 24-28 Ocak 2015 
2.Dönem 29 Ocak 02 Şubat 2015 
3.Dönem 03-07 Şubat 2015
4.Dönem 08-12 Şubat 2015