Spor Genel Müdürlüğü 2014-2015 Türkiye Anadolu Yıldızlar Ligi Hentbol Grup Birinciliği nde kız ve erkek il karma takımlarımız çeyrek finale yükseldi.

21-23 Ocak tarihleri arasında Antalya Muratpaşa Süleyman Evcilmen Spor Salonunda gerçekleştirilen Spor Genel Müdürlüğü 2014-2015 Türkiye Anadolu Yıldızlar Ligi Hentbol Grup Birinciliği müsabakalarında kız ve erkek il karma takımlarımız çeyrek finale yükseldi. 

Üç gün süren Spor Genel Müdürlüğü 2014-2015 Türkiye Anadolu Yıldızlar Ligi Hentbol Grup Birinciliğine 10 ilden seçilmiş olan kız ve erkek il karmaları kıyasıya mücadele etti. 

Spor Genel Müdürlüğü 2014-2015 Türkiye Anadolu Yıldızlar Ligi Hentbol Grup Birinciliği müsabakalarında Kız il karma takımımız C grubunda Osmaniye ve Isparta ile mücadele ederken, Erkek il karma takımımız C grubunda Adana ve Afyon ile mücadele etti. Kız il karma takımımız Turnuvanın ilk gününü bay geçti. İkinci gün kötü gününde olan kız karma takımımız buna rağmen Isparta karma takımıyla çok çekişmeli maç sonunda 12-12 berabere kaldı. Üçüncü gün Osmaniye il karmasını 20-6 gibi farklı bir fakla yenmeyi başaran kızlarımız, Isparta ile aynı puana ulaştı ve grup birinciliğini averajla elde etti. Bu sonuçlar ve puan durumunun ardından Mersin kız il karmamız C grubu birincisi ve Isparta kız il karması grup ikincisi olarak çeyrek finale yükseldiler. Erkekler il karmamız ise C grubunda turnuvanın ilk gününde Adana karmasına 19-15 yenildi. Turnuvanın ikinci gününü bay geçen Mersin Erkek karmamız son günde Afyon il karmasını 22-10 yenerek Adana il karmasının ardından grup ikincisi olarak çeyrek finale katılmaya hak kazandı.

Spor Genel Müdürlüğü 2014-2015 Türkiye Anadolu Yıldızlar Ligi Hentbol Grup Birinciliği müsabakalarında mücadele eden kız il karma takımımızın antrenörlüğünü Özgür İlmek, erkek il karma takımımızın antrenörlüğünü Mehmet Emin Oruç üstlenirken turnuvada takımlarımızın idareciliğini Türkiye Hentbol Federasyonu Mersin İl Temsilcisi Mehtap Şimşek yürüttü. Turnuvanın sonuçlanmasının ardından dereceye giren takımlara ödülleri verildi. Çeyrek Final karşılaşmaları 22-24 Şubat 2015 tarihleri arasında Niğde de düzenlenecek.

Konuyla ilgili bir açıklama yapan Türkiye Hentbol Federasyonu Mersin İl Temsilcisi Mehtap Şimşek, "Antalya'nın ev sahipliğinde düzenlenen Türkiye Anadolu Yıldızlar Ligi Hentbol Grup Birinciliği müsabakalarında ilimizi temsil eden kız ve erkek karma takımlarımızı almış oldukları başarılı sonuçlardan dolayı tebrik ediyorum. Sporcularımız güçlü rakipleri karşısında gruplarından çıkarak ilimizi 22-24 Şubat 2015 tarihleri arasında Niğde de düzenlenecek olan Türkiye Anadolu Yıldızlar Ligi Hentbol Çeyrek Final müsabakalarında temsil etmeye hak kazanmışlardır. Ben Türkiye Hentbol Federasyonu Mersin İl Temsilcisi olarak başta takımlarımızın başlarında olan ve sporcularımızın bu seviyelere gelmelerinde en büyük pay sahibi olan antrenörlerimiz Özgür İlmek'e, Mehmet Emin Oruç'a ve sporcularını bir kez daha tebrik ediyorum ve Niğde de düzenlenecek olan Çeyrek Final karşılaşmalarında da başarılar diliyorum" dedi.