2023 yılında hayata geçirilen ’Her ay Bir Branş Tanıtımı’’ projesi 2024 yılı boyunca da 12 farklı branşta spor branşı tanıtımlarına devam edecek.

Mersin Valiliği himayelerinde Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü tarafından 2023 yılında hayata geçirilen proje kapsamında İlimiz genelinde çocukları, gençleri ve 7’den 70'e her yaşta bireyi Spora teşvik etmek, sporu sevdirmek ve spor branşlarını tanıtmak amacıyla 2023 yılında olduğu gibi 2024 Yılında da “Spor Branşları Tanıtım’’ yılı olarak belirlenerek, ‘’Her ay Bir Branş Tanıtımı’’ projesi kapsamında 12 farklı branşta tanıtımlar yapılacak.

Mersin Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü tarafından her yaşta herkese spor yaptırma adına başlatılacak olan ‘’Her ay Bir Branş Tanıtımı’’ projesi 2024 yılı Ocak ayı itibariyle ile yıl boyunca Floor Curling, Oryantiring, Geleneksel Türk Okçuluğu, Eskrim, Hokey, Hentbol, Motor Sporları, Herkes İçin Spor, Hava Sporları, Halter, Badminton ve Güreş olmak üzere 12 farklı branş söz konusu proje kapsamında tanıtılacak.

Bu sayede sporun tabana yayılması, tanınmasının sağlanması, bilinirliğin arttırılması, spora ve il müdürlüğüne bağlı spor tesislerine yönlendirmenin sağlanması hedeflenmektedir.