Mersin Gençlik ve Spor İl Müdürü Ökkeş Demir, 2.Uluslararası Edirne CUP’ta, Olimpiyat B Barajını geçen Mersinli milli Yüzücü Melikşah Düğen’i kabul etti.

İl Müdürlüğü makamında yapılan kabule Mersinli milli sporcu Melikşah Düğen’e, Antrenörü Volkan Burak Tuncil eşlik etti. 18-21 Şubat tarihleri arası Edirne de gerçekleştirilen 2.Uluslararası Edirne CUP yüzme yarışlarında mücadele eden Düğen, 200 Metre Sırtüstü’nde 2:00,93’lük derecesi ile 2:01,03 olan Olimpiyat B Barajını geçerek Türk Yüzme tarihine adını yazmıştı.

Mersinli milli yüzücü Melikşah Düğen’in aldığı başarıdan dolayı duyduğu memnuniyeti dile getiren Gençlik ve Spor İl Müdürü Ökkeş Demir, “Aldığı bu başarılı sonuçla Türk Yüzme tarihine adını altın harflerle yazdıran Melikşah, bizleri ziyadesiyle gururlandırdı. TED Mersin Koleji Spor Kulübü sporcumuzun Olimpiyat A barajını da alarak Olimpiyatlarda ülkemizi ve ilimizi en iyi şekilde temsil edeceğine yürekten inanıyorum. İl müdürlüğü olarak Melikşah gibi başarılı sporcularımızı elimizden geldiğince destekçileriyiz. Aldıkları önemli başarılarla arkasından gelen çocuklarımıza rol model oluyorlar. Melikşah abilerini örnek alıp başarılı olmak için daha çok çalışıyorlar. Çocuklarımızın bu seviyelere gelip başarı elde etmelerinin asıl mimarı olan antrenörleri Volkan Burak Tuncil’i  de tebrik ediyoruz. Mersin yüzme branşında 9 sporcu ile milli takımlara en fazla sporcu kazandıran il oldu. Bu bağlamda şahsım ve kurumum adına bu haklı gururu bizlere yaşatan milli takım sporcularımız Olimpiyat B Barajı Geçen Melikşah Düğen, Mustafa Sevenay, Yaremir Yücel, Atakan Malgil, Bora Tokcan, Beste Özkan, Derin Yerlikaya, Ilgın Çelik ve Serap Ertik’i tebrik eder başarılarının devamını diliyorum.” İfadelerini kullandı.