Spor Kenti Mersin üçüncü kez Artistik Cimnastik Dünya Kupasına” (World Challenge Cup) ev sahipliği yapacak.

Uluslararası Cimnastik Federasyonu 2019 Faaliyet programında yer alan “Artistik Cimnastik Dünya Kupası” (World Challenge Cup) Mersin’de yapılacak.
 
Spor Kenti Mersin yine büyük bir organizasyona ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor. 30 Ağustos - 01 Eylül 2019 tarihleri arasında 11 Ülke’den 45 Sporcunun mücadele edeceği Artistik Cimnastik Dünya Kupası (World Challenge Cup) Mersin Olimpik Cimnastik Salonu’nda yapılacak.

Türkiye Artistik Cimnastik Dünya Kupasına bu yıl üçüncü kez 30 Ağustos - 01 Eylül 2019 tarihlerinde ev sahipliği yapmaya hazırlandığı bu önemli organizasyonda Ülkemizi erkeklerde Ümit Şamiloğlu, Ferhat Arıcan, Sercan Demir, İbrahim Çolak, Ahmet Önder, Hamza Şamil Yılmaz, Yunus Emre Gündoğdu, Mustafa Arca temsil ederken kadınlarda ise Göksu Üçtaş Şanlı, Yaren Turan, Tutya Yılmaz, Ezgi Yeşil, Demet Mutlu ve Nazlı Savranbaşı temsil edecektir.

Mersin Gençlik ve Spor İl Müdürü Oğuz Kaymaz, “Artistik Cimnastik Dünya Kupası'na bu yıl üçüncü kez ev sahipliği yapmaya hazırlanıyoruz. 2013 Akdeniz Oyunlarından buyana Gençlik ve Spor Bakanlığımız tarafından ilimize kazandırılan birbirinden devasa tesislerimizde Ulusal ve Uluslararası birçok Organizasyona Spor Kenti Mersin kimliğiyle ev sahipliği yapmaya devam ediyoruz. 11 Ülke'den 45 sporcunun katılacağı Artistik Cimnastik Dünya Kupası ile Mersinli sporseverleri buluşturmanın heyecanını yaşıyoruz. Bu organizasyonun ilimizde yapılmasında emeği geçen sayın valimiz Sayın Ali İhsan Su başta olmak üzere, Türkiye Cimnastik Federasyonu Başkanı Suat Çelen'e ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Tüm sporculara başarılar dilerken, Mersinli sporseverlerimizi bu önemli etkinliğe davet ediyorum.” dedi.

PROGRAM

30 AĞUSTOS 2019 CUMA

14.30 Açılış Seremonisi
15.00-18.10 Elemeler

31 AĞUSTOS 2019 CUMARTESİ

15.00-17.50 Elemeler

01 EYLÜL 2019 PAZAR

13.30-18.15 Finaller