Kalkınma Bakanlığı Sosyal Destek Programı (SODES)’ten 8 milyon TL hibeyle hayata geçirilen Toroslar’da Spor, Kültür ve Sanat SODES Projesi sona erdi.

Sürekli ikamet eden vatandaşların yanında yaz aylarında daimi nüfusun 10 katına kadar çıktığı Toroslar’da kurulmuş, yeterli sosyal tesisin bulunmadığı yaylalık alanlara festival, kutlama, spor müsabakaları, düğün, tören ve taziye amaçlı kullanılabilmesi için Kalkınma Bakanlığı Sosyal Destek Programı (SODES)’ten 8 milyon TL hibeyle 15 açık hava spor tesisi yapılarak vatandaşların sosyal, sportif ve kültürel faaliyetlerle toplumsal hayata katılımlarının sağlandığı Toroslar’da Spor, Kültür ve Sanat SODES Projesi sona erdi.

Proje kapanış töreni Edip Buran Spor Salonu’nda gerçekleştirildi. Törene; Mersin Valisi Ali İhsan Su, Toroslar Kaymakamı Ahmet Hikmet Şahin, Mersin Gençlik ve Spor İl Müdürü Oğuz Kaymaz, Mersin Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Şube Müdürü ve Proje Koordinatörü Osman Yıldızbakan, Mersin Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Şube Müdürleri Vedat Akyar ve Ahmet Tarakçı, Çamlıyayla İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Şube Müdürü Selahattin Ozanoğlu, proje çalışanları, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan törende açılış konuşmasını yapan Çamlıyayla İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Şube Müdürü Selahattin Ozanoğlu, 8 milyon TL hibeyle 15 açık hava spor tesisinin kullanıldığı projeyle vatandaşların sosyal, sportif ve kültürel faaliyetlerle toplumsal hayata katılımlarının sağlandığını söyledi. Projeye katılan öğrencilere eve destek verenlere teşekkür eden Ozanoğlu, bu tür projelerin devam etmesini diledi.

Mersin Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Şube Müdürü ve Proje Koordinatörü Osman Yıldızbakan da 8 ilçede toplam 15 mahallede bulunan okullarda spor malzemesi dağıtımı yaparak antrenörler eşliğinde öğrencilerin spor beden terbiyelerinin gelişmesi için çalışmalar yaptıklarını söyledi. Proje kapsamında toplamda 40 bin kişiye ulaşıldığını belirten Yıldızbakan, aynı zamanda 30 kişiye de istihdam sağlandığı bilgisini verdi.

Mersin Valisi Ali İhsan Su ise projenin amacına ulaştığına inandığını belirterek, projeyi hazırlayan ve katkı sunan herkese teşekkür etti. Proje kapsamında 1453 kişiyle Çanakkale gezisine katılan ve savaş cephelerini ziyaret eden öğrencilerin, Çanakkale ruhunu yerinde yaşayarak vatan bilincini pekiştirdiğini dile getiren Vali Su, spor kenti Mersin’i bilinçli spor çalışmalarına dâhil etmeye devam edeceklerini ifade etti.

Konuşmaların ardından Mersin Valisi Ali İhsan Su; Proje Koordinatörü Osman Yıldızbakan’a, proje çalışanları Mehmet Selen ve Berna Kulaç’a teşekkür plaketi takdim etti. Toplu hatıra fotoğrafı çekilmesinin ardından tören sona erdi.