Gençlik ve Spor Bakanlığı Spor Genel Müdürlüğü tarafından organize edilen her yıl geleneksel olarak düzenlenen Amatör Spor Haftası, Mersin'de başladı.

Amatör Spor Haftası kapsamında tertip komitesi tarafından planlanan faaliyetler ile farkındalık oluşturarak halkımızın düzenli fiziksel aktivite alışkanlığına özendirilmesi, İl Spor Merkezine kayıt yaparak spora başlayan çocukların müsabaka tecrübesi kazanması, spor kültürünün oluşmasına sebebiyet vermesi, sosyal sorumluluk duygusunun oluşturulması yoluyla kişi ve kurumları sponsorluk yapmaya teşvik etmek amacıyla; Spor Genel Müdürlüğümüzün talimatları doğrultusunda her yıl kutlanıyor.

8-14 Ekim 2018 tarihleri arasında yapılacak çeşitli etkinliklerle gerçekleştirilecek olan “Amatör Spor Haftası” Mersin Gençlik Spor ve İl Müdür Vekilimiz Osman Yıldızbakan, Spor Şube Müdürümüz Vedat Akyar, Mersin Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Başkanı Mithat Ertaş ve Milli sporcularımız ile birlikte Mersin Valimiz Sayın Ali İhsan Su'yu makamında ziyaret ettiler. Gençlik Spor ve İl Müdürlüğümüz tarafından organize edilen Amatör Spor Haftası yürüyüşü ve Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen çelenk sunma ve açılış programı ile başladı. 

Amatör Spor Haftası kapsamda düzenlenen yürüyüşe Gençlik Spor ve İl Müdür Vekilimiz Osman Yıldızbakan, Şube ve İlçe Müdürlerimiz, Mersin Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Başkanı Mithat Ertaş, Antrenörler, sporcular ve çok sayıda vatandaş, ellerinde Türk Bayrakları ile Tevfik Sırrı Gür Stadyumu'ndan, Cumhuriyet Meydanı'na kadar, Büyükşehir Belediyesi bandosu eşliğinde Amatör Spor Haftası yürüyüşünü gerçekleştirdi. 
Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen açılış programı, Gençlik Spor ve İl Müdür Vekilimiz Osman Yıldızbakan ve Mersin Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Başkanı Mithat Ertaş ile birlikte Atatürk anıtına Mersin Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü çelenginin sunulmasının ardından saygı duruşu ve İstiklal Marşı okundu. 
Çelenk sunumunun ardından törende yapılan konuşmalarda ASKF Başkanı Mithat Ertaş, Mersin'i eski günlerine getirmeye çalışacaklarını belirterek konuşmasını şöyle sürdürdü, " Mersinliler olarak şanslı bir ilde yaşıyoruz. 2013 yılında Akdeniz Oyunlarında ilimize kazandırılan mükemmel tesisler var. Bu tesisleri sizlerle beraber dolduracağız ve Mersin'i eski günlerine getirmeye çalışacağız. Bu dönem Mersin atletizmde olsun, boksta olsun pilot bölgeydi. İnşallah siz sporcularımız ve Antrenör arkadaşlarımızla birlikte bu coşkuyu yakalayacağımıza inanıyorum. Mersin'e baktığımız zaman Yenice'den, Anamur'a kadar 400'e yakın spor kulübünden, 80 bine yakın sporcu, Amatör Futbol da dahil yılda 6 bine yakın organizeye imza atmakta. Bu etkinlikleri Spor İl Müdürlüğümüz ile birlikte, ASKF olarak spor bileşenleri ile bu işi yapmaya çalışıyoruz. Sevgili sporcular sizlere ne kadar teşekkür etsek azdır. Öncelikle sizleri yetiştirip bu seviyeye getirin değerli Antrenörlerinize, bu işlerin sevk ve idaresini yapan Gençlik ve Spor İl Müdürlüğümüze ve bizlere destek olan diğer kurum ve kuruluşlara teşekkür ediyorum. İçinde bulunduğumuz bu haftayı çeşitli etkinliklerle, Panellerle, Sportif faaliyetlerle dolu dolu yaşamaya çalışacağız. ben bir kez daha emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" dedi.

Mersin Gençlik ve Spor İl Müdür Vekili Osman Yıldızbakan ise günün anlam ve önemini belirten yaptığı koşmasında, "8-14 Ekim 2018 tarihleri arasında ilimiz genelinde kutlanacak olan ve çeşitli etkinlikler ile sporun temelini oluşturan “Amatör Ruhun” ön plana çıkarılacağı Amatör Spor Haftası programının açılış törenine hepiniz hoş geldiniz. Sporun bir ülkedeki birleştirici gücünü hepimiz görmekteyiz. İlimizde de spor ile birçok zorluğun üstesinden gelebilir, geleceğimiz olan çocuklarımızın hayatlarını sağlıklı ve zararlı alışkanlıklardan arınmış olarak garanti altına alabiliriz. Amatör Spor Haftası etkinlikleri çerçevesinde her yaştan insanın spor yapması, spora yeni bireyler kazandırılması için farkındalık oluşturmak amacı ile  Amatör Spor Haftası etkinlikleri kapsamında birçok branşta turnuva gerçekleştirilecek. Yine gençlerimizin bağlı oldukları kulüplerin ve başarılı sporcuların tanıtılması, sosyal sorumluluk duygusunun oluşturulması yönüyle kişi ve kurumların sponsorluk yapmaya teşvik edilerek spor bilinci ve kültürünün oluşturulması bu hafta hedeflerimiz arasındadır. Ben inanıyorum ki, Mersin’de spor hak ettiği yeri alacak ve her hanede spor yapan kişi sayısı artacaktır. Mersin ilimizde 400 Amatör Spor Kulübü faaliyet göstermektedir. Aynı zamanda İl genelinde toplam 100.000 lisanslı sporcumuz mevcuttur. Biz biliyoruz ki insanlarımız spor yapmak istiyor; onların spor yapabileceği imkanlar da Gençlik ve Spor Bakanlığımız ile spor kulüplerimizin imkanları dâhilinde gerçekleştiriliyor. İlimizde artık her branşta spor yapabilecek antrenör ve mekana sahibiz.  Buradan bütün Mersinlileri 7’den 70’e spor yapmaya, spor tesislerimizi kullanmaya, eğitim hizmetlerinden faydalanmaya davet ediyorum. Amatör sporda başarının temelinde sporu tabana yayan amatör bir ruh yatmaktadır. Bu bilinçle hareket ederek halkımızın, çocuklarımızın ve gençliğimizin spor yapmasına, onlara sağlıklı yaşam biçimi sunmasına yardımcı oluyoruz, bu amaç için de faaliyet gösteren amatör spor kulüplerin her türlü desteği veriyoruz. Bu ülkenin ay yıldızlı bayrağını uluslararası arenada dalgalandıracak geleceğin şampiyon sporcularının yetiştirilmesi için hiçbir fedakarlıktan kaçınmayacağız. Son olarak şunu söylemek istiyorum Tesisler bizden spor yapmak sizden diyorum" diyerek konuşmalarına son verdi.
Yapılan konuşmaların ardından Mersin Gençlik ve Spor İl Müdürlüğümüz bünyesinde yetiştirilen minik Cimnastikçilerin gösterisi ile açılış töreni sona erdi.

8-14 Ekim 2018 Amatör Spor Haftası etkinlikleri kapsamında, hafta boyunca yapılacak olan spor müsabakalarının yanı sıra düzenlenecek olan etkinlikler aşağıda belirtilmiştir.

12 EKİM 2018 CUMA

Program: Panel
Saat: 14.00
Yer: Mersin Üniversitesi Prof. Dr. Uğur ORAL Kültür Merkezi -A- Salonu

14 EKİM 2018 PAZAR
 
Program: Panel
Saat: 15.00
Yer: ASKF Binası