10-16 Mayıs Engelliler Haftası Kapsamında Mersin Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğünce Gençlik Merkezleri tarafından düzenlenen “Engelliler Şöleni“ coşku ile kutlandı.

Türkiye'nin ilk ve tek Engelli Gençlik Merkezi olan Yenişehir Engelli Gençlik Merkezi’nde düzenlenen "Engelliler Şölenine" Mersin Vali Yardımcısı Mahmut Halal, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Şaban Güneş, Şube Müdürleri Vedat Akyar, Mehmet Kavuştu, Toroslar İlçe Müdürü Göksel Tuna, Özel Rehabilitasyon Merkezleri, engelli çocuklar ve aileleri katıldı. 

Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından etkinlikte bir konuşma yapan Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Şaban Güneş, Engellilerin talepleri için 24 saat hizmete hazır olduklarını ifade ederek konuşmasına şöyle devam etti; “Bedeni engelli ama gönülleri ve ruhları sapasağlam olan kıymetli yavrularımız 10-16 Mayıs Engelliler Haftası münasebeti ile Gençlik hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Gençlik Merkezlerimiz tarafından düzenlenen Engelliler Şölenimize hoşgeldiniz.

ENGELLİ VATANDAŞLARIMIZA HİZMET ETMEK ŞEREFTİR

Kıymetli yavrularımız Türkiye Cumhuriyeti büyük bir devlet olduğunu hafızalarımıza kazımamız gerekiyor. Başta Sayın Cumhurbaşkanımız 16 yıldan beri devletin kademesinde bürokrat olması hasebiyle bizzat devletimizin talimatları özelikle engelli çocuklarımızın ve ailelerimizin sosyal devlet anlayışı içerisinde gerekli hizmeti alması hususunda yoğun talepleriyle karşılaşıyoruz. Bundan da gurur duyuyor ve mutlu oluyoruz. Siz engelli yavrularımızla birlikte olmak, sizlere hizmet etmek ve sizlerin hizmetkârı olmak bizler için bir şereftir. Türkiye Cumhuriyeti devleti her ferdine sahip çıkmasını bilir. Şu anda özelikle  sosyal devlet anlayışı içerisinde engeli çocuklarımıza ve engelli ailelerimize yönelik projelerde artık Türkiye üniversitelerin örnek araştırmalarına konu olmuştur. Buda gurur vericidir. Siz değerli engelli aileleri sizlerin ve çocuklarınızın bizim gönlümüzde ayrı bir yeri var bunu hiçbir zaman unutmayın. Engelli ailelerimizin ve  yavrularımızın taleplerini yerine getirme hususunda gayretlerimiz sonsuz, kapımız şahıs kapısı değil, devlet kapısıdır onun için 24 saat sizlerin hizmetkârıyız. Bu duygu ve düşüncelerle, içinde bulunduğumuz Engelliler haftasında tüm engellilerimizin Engelliler Haftasını yürekten kutluyorum” dedi.

Yenişehir Engelliler Gençlik Merkezi'nde düzenlenen programda yapılan konuşmaların ardından Engelli öğrenciler tarafından hazırlanan takı tasarım, el sanatları, yöresel halk oyunları ve çeşitli gösteriler yapıldı. Ayrıca İşitme engelli çocuklar tarafından işaret dili ile şarkılar söylenirken, Down Sendromlu bir öğrenci tarafından okunan dua ile program sona erdi.