Okul Sporları Genç Erkekler Basketbol İl Birinciliğinde Evrensel Kültür Koleji Şampiyon oldu.

Okul Sporları Federasyonunun 2017-2018 sezonu faaliyet takviminde yer alan Okul Sporları Genç Erkekler Basketbol İl Birinciliği bugün Servet Tazegül Spor Salonu'nda oynanan Final müsabakasıyla tamamlandı. 

Final müsabakasında Evrensel Kültür Koleji, Tarsus Amerikan Kolejini 50-47 yenerek Okul Sporları Genç Erkekler Basketbol İl Şampiyonu olma başarısı gösterirken, Tarsus Amerikan Koleji  İkinci oldu. Üçüncülük ve dördüncülük mücadelesinde ise Bahçeşehir Koleji, İçel Anadolu Lisesini 57-38 yenerek üçüncülüğü elde etme başarısı gösterdi. 

Okul Sporları Genç Erkekler Basketbol İl Birinciliği müsabakalarının tamamlanmasıyla Şampiyon olan Evrensel Kültür Koleji ve ikinci olan Tarsus Amerikan Koleji  İlimizi Okul Sporları Genç Erkekler Basketbol Türkiye Grup elemelerinde temsil edeceklerdir. 

Müsabakaların tamamlanmasının ardından dereceye giren takımlara Madalya, Kupa ve Başarı Belgeleri Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Spor Şube Müdürü Vedat Akyar ve Türkiye Basketbol federasyonu Mersin İl Temsilcisi Osman Denizer tarafından verildi. 

Alınan sonuçlara göre Okul Sporları Genç Erkekler Basketbol İl Birinciliğinde sıralama şöyle oluştu; 

1. Evrensel Kültür Koleji
2. Tarsus Amerikan Koleji  
3. Bahçeşehir Koleji
4. İçel Anadolu Lisesi