Mersin Geliştirme Araştırma Derneği öncülüğünde ve Bugün Liva Oteli konferans salonunda Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürümüz Şaban GÜNEŞ Başkanlığında gerçekleştirilen STK Fuarına Mersin Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü, Türkiye Gençlik Vakfı(TÜGVA),  Akdeniz Derneği, Akdeniz Naturel Derneği, Beyazay Derneği, Engelli Olan Bireyler ve Aileleri Gelişim Merkezi(EBAGEM), Mersin Hayata Bağlananlar Derneği(MERBADER), Mersin Engeliler ve Sanat Derneği, Zihinsel Yetersiz Çocukları Yetiştirme ve Koruma Vakfı (ZİÇEV), İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Derneği(İHH), İlim Yayma Cemiyeti, Denetimli Serbestlik Personeli Derneği, Mersin Dalış Merkezi yöneticileri katıldılar.

Mersin Araştırma Geliştirme Derneği Başkanı Şaban GÜNEŞ, STK fuarını açılış konuşmasında insan odaklı projelerinin önemine değinerek, “ İç işleri Dernekler daire Başkanlığının 2017 yılının proje çağrısı kapsamında derneğimizin başvuru sahibi Mersin Valiliği ve Mersin Teknoloji Geliştirme Bölgesinin proje ortağı olduğu ve Bakanlıkça destek almaya uygun görülen Mersin İlinde “STK Dostluğu İşbirlikçi Çalışmaların geliştirilmesi projesi STK fuarına” hoş geldiniz. Kısa adı Mergap olan derneğimiz Mersin ilinde eğitim, kültür, turizm, tarım, hayvancılık, çevre, gıda, spor, sağlık, teknoloji, girişimcilik, ticaret ve ulaşım alanlarına katkı sağlamak amacıyla çalışmalar yürüteceğiz.

Bölgeye yönelik yurt içi ve uluslar arası işbirliği koordinasyonunu sağlamak tanıtım ve iletişim faaliyetlerini sürdürmek yolunda da çalışmalar sürdüreceğiz. Sürdürebilir kalkınmayı hızlandırmak, geliştirmek, yenilikçi çalışmalar yapmak ve bölge içi gelişmişlik farkını azaltmak için çalışma yapmak, yapan kişi ve kuruluşlara destek vererek, onlara eğitim ve geliştirme konusunda da çeşitli desteklerde de bulunacağız.

Projemizin amacı sivil toplum kuruluşlarımıza proje eğitimi hususunda eğitim verip Mersin’ ilimizde çeşitli proje faaliyetlerinde sivil toplum kuruluşlarımızın dehada aktif proje geliştiren birimler olması hususunda da eğitim programız devam edecek. Derneğimizin düsturu sivil toplum kuruluşları insan odaklı olduğu için Anadolulun manevi mimarı şeh Edibali hazretlerinin insanı yaştaki devlet yaşasın düsturuyla hareket ederek STK’lara insan odaklı proje ve desteklerimiz sürecektir” dedi.

                Proje tanıtım sunumu ve Çukuruva kalkınma ajansının açıklamalarının ardından STK fuarına katılan dernekler slayt gösterileri eşliğinde dernek faaliyetlerini anlattılar. Katkılarıdan dolayı İl Müdürümüz Şaban GÜNEŞ'e teşekkür ettiler.