OKUL SPORLARI DUYURULAR

MİLLİ SPORCU BURSU %100 EĞİTİM DESTEĞİ

Milli sporcularımıza destek vermek ve spor alt yapısını güçlendirmek amacıyla başarılı genç milli sporcularımıza özel eğitim kurumları tarafından %100 tam burs sağlanması için Gençlik ve Spor Bakanlığımız ile özel eğitim kurumları arasında imzalanan 'Sporcu Öğrencilerin Eğitiminde İş Birliği Protokolü’ uygulaması 2021-2022 Eğitim Öğretim Döneminde ilk defa başlatılmıştır.

2023-2024 Eğitim Öğretim Dönemi 'Sporcu Öğrencilerin Eğitiminde İş Birliği Protokolü’ başvuruları alınmaya başlanmıştır. Milli Sporcu Bursundan faydalanmak isteyen sporcu öğrenciler başvurularını Mersin Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Okul sporları Şube Müdürlüğü’ne şahsen ileteceklerdir.

Başvuru yapacaklar;
1.Başvuru Dilekçesi
2.Başvuru Formu
3.Millilik Belgesi
4.Sportif Derecesini Gösterir Belge (İlgili Spor Federasyonu, Mersin Gençlik ve Spor İl Müdürlüğünden alınacaktır.)
5.1 adet vesikalık fotoğraf

*(Evraklar mavi kapaklı dosyada sıralı şekilde konacak, Başvuru dilekçesi Evrak Kayıttan kayıt ettirilecek teslim edilecektir.)

Başvurular Olimpik Spor Branşlarında tüm yaş kategorilerinde alınacak olup; söz konusu eğitim bursundan;
-Federasyon Başkanlıklarınca düzenlenen Dünya ve Avrupa Şampiyonaları
-Avrupa Gençlik Olimpik Festivali (EYOF)
-Dünya Gençlik Olimpiyatları 
- Federasyon Başkanlıklarınca düzenlenen Türkiye Şampiyonaları ile üst ligler
-Okul Sporları Türkiye Birincilikleri ve ANALİG Türkiye Birinciliklerinde son 4 yıl içerisinde dereceye girerek altın, gümüş ve bronz madalya alan sporcular faydalanacaktır.
Başvurular Ekte verilmiş Özel Eğitim Kurumlarının kontenjanları dahilinde yapılacaktır. 

(İlgili Evraklara Okul Sporları-Gerekli Belgeler bölümünden temin edebilirsiniz.)

 

DUYURU 

Nisan 2022 de Milli Eğitim Bakanlığı ile Gençlik ve Spor Bakanlığı arasında Spor Liseleri Ortak Yönetim Modeli İş Birliği protokolü imzalanmıştır. Bu protokol kapsamında 10-15 Temmuz 2023 tarihleri arasında Sivas İlinde bulunan Ahmet Ayık Spor Lisesine başvuruda bulunmak isteyen öğrenciler MEB E-Okul sisteminden başvuruda bulunabilirler. 

 

 

 

DUYURU!!

YAŞAMIŞ OLDUĞUMUZ DEPREM FELAKETİNDEN DOLAYI ÜLKEMİZ GENELİNDE ARA VERİLEN OKUL SPORLARI FAALİYETLERİNE KALDIĞIMIZ YERDEN DEVAM EDİYORUZ.

GELİŞMELERİ SAYFAMIZDAN TAKİP EDEBİLİRSİNİZ.

 

DUYURU 

OKUL SPORLARI YÖNETMELİĞİNDE BAZI MADDELERDE DEĞİŞİKLİK YAPILMIŞ OLUP YENİ YÖNETMELİĞE https://spor.gsb.gov.tr/okulsportal/ Mevzuat/Okul Sporları Yönetmeliğinden ULAŞABİLİRSİNİZ.

DUYURU

2022-2023 Eğitim ve Öğretim Yılı Okul Spor Faaliyetleri, Karma Takım Oluşturulmasına Dair Bilgilendirme ve Kılavuzlar https://spor.gsb.gov.tr/okulsportal internet adresinde "KILAVUZLAR" sekmesi altında yayınlanmıştır.

 

ÖNEMLİ!!!ÖNEMLİ!!!ÖNEMLİ!!!

2022-2023 EĞİTİM ÖĞRETİM DÖNEMİ OKUL SPOR FAALİYETLERİ TAKIM SPORLARI SON BAŞVURU TARİHİ

24.10.2022 PAZARTESİ SAAT 09:00'A KADAR TAKIM SPORLARI 5 ANA BRANŞIN (FUTBOL, FUTSAL, BASKETBOL, HENTBOL, VOLEYBOL) BRANŞ TAAHHÜTLERİNİN YAPILMASI GEREKMEKTEDİR. BELİRTİLEN TARİHTEN SONRA YAPILACAK OLAN BRANŞ TAAHHÜTLERİ DİKKATE ALINMAYACAKTIR.

BRANŞ TAAHHÜT İŞLEMLERİ SPOR BİLGİ SİSTEMİ SAYFASINDAN YAPILACAKTIR. https://spor.gsb.gov.tr/

 

ÖNEMLİ!!!ÖNEMLİ!!!ÖNEMLİ!!!

VOLEYBOL BRANŞI KURA ÇEKİM TARİHİ: 24.10.2022 14:00

HENTBOL BRANŞI KURA ÇEKİM TARİHİ: 24.10.2022 14:30

FUTBOL BRANŞI KURA ÇEKİM TARİHİ: 25.10.2022 10:00

FUTSAL BRANŞI KURA ÇEKİM TARİHİ: 25.10.2022 10:30

BASKETBOL BRANŞI KURA ÇEKİM TARİHİ: 25.10.2022 11:00

DUYURU 

2022-2023 EĞİTİM ÖĞRETİM DÖNEMİ OKUL SPOR FAALİYETLERİ YAŞ KATEGORİLERİ, İL KONTENJAN TABLOLARI, MALİ YARIŞMALAR SONUÇ BİLDİRİM TARİHLERİNE, SAĞLIK RAPORU,SAĞLIK BEYANI VE SPOR DALLARINA GÖRE AYRINTILI SAĞLIK İŞLEMLERİ BİLGİLENDİRME İŞLEMLERİNE AŞAĞIDAKİ LİNKTEN ULAŞABİLİRSİNİZ.

https://spor.gsb.gov.tr/okulsportal/

 

 

DUYURU!!

2021-2022 EĞİTİM ÖĞRETİM SEZONU OKUL SPORLARI FAALİYET PROGRAMINDA YER ALAN YÜZME YILDIZLAR TÜRKİYE BİRİNCİLİĞİ MÜSABAKALARI 9-11 MAYIS 2022 TARİHLERİ ARASINDA MERSİN OLİMPİK YÜZME TESİSİNDE YAPILACAK OLUP TEKNİK TOPLANTISI 8 MAYIS 2022 PAZAR GÜNÜ SAAT 17:00'DA YAPILACAKTIR.

DUYURU!! 

2021-2022 EĞİTİM ÖĞRETİM SEZONU İLKOKUL FİZİKSEL ETKİNLİK (İFET) İL BİRİNCİLİĞİ MÜSABAKALARI 7-8 HAZİRAN 2022 TARİHLERİNDE NEVİN YANIT ATLETİZM TESİSİNDE YAPILACAKTIR.

OKUL SPORLARI 2021-2022 SEZONU MİNİKLER KATEGORİSİ KURA ÇEKİMİ DUYURUSU !!

OKUL SPORLARI 2021-2022 SEZONU; FUTBOL,FUTSAL,BASKETBOL,HENTBOL ve VOLEYBOL BRANŞLARININ MİNİKLER KATEGORİSİ SON BAŞVURU TARİHİ 22 NİSAN 2022 CUMA GÜNÜ SAAT 17:00 OLUP; KURA ÇEKİMİ: İL MERKEZİNDE BULUNAN MERKEZ İLÇE OKULLARININ GENÇLİK VE SPOR İL MÜDÜRLÜĞÜNDE, İLÇE OKULLARININ KURA ÇEKİMİ BAĞLI OLDUKLARI GENÇLİK VE SPOR İLÇE MÜDÜRLÜKLERİNDE 25 NİSAN 2022 PAZARTESİ GÜNÜ SAAT 13:00'DA YAPILACAKTIR.

DUYURU!!

28 MART - 1 NİSAN 2022 TARİHLERİ ARASINDA İLİMİZDE YAPILACAK OLAN OKUL SPORLARI İŞİTME ENGELLİLER TÜRKİYE BİRİNCİLİĞİ MÜSABAKALARININ AÇILIŞ SEREMONİSİ SAAT 10:30'DA EDİP BURAN SPOR SALONUNDA 7 BRANŞIN(ATLETİZM,BASKETBOL,FUTSAL,VOLEYBOL,MASA TENİSİ, BADMİNTON,GÜREŞ) KATILIMIYLA YAPILACAKTIR.

STEP-AEROBİK VE ARTİSTİK CİMNASTİK  İL BİRİNCİLİĞİ MÜSABAKA TARİHLERİNDE GÜNCELLEME YAPILMIŞTIR. FİKSTÜRLERİNİZİ GÜNCEL OLARAK TAKİP ETMENİZİ RİCA EDERİZ.

YELKEN  İL BİRİNCİLİĞİ MÜSABAKA TARİHLERİNDE GÜNCELLEME YAPILMIŞTIR. FİKSTÜRLERİNİZİ GÜNCEL OLARAK TAKİP ETMENİZİ RİCA EDERİZ.

VOLEYBOL GENÇLER (B) İL BİRİNCİLİĞİ MÜSABAKA TARİHLERİNDE GÜNCELLEME YAPILMIŞTIR. FİKSTÜRLERİNİZİ GÜNCEL OLARAK TAKİP ETMENİZİ RİCA EDERİZ.

İL DIŞINA ÇIKACAK KAFİLELERİN DİKKATİNE!!

İL DIŞINA ÇIKACAK KAFİLELERİN YANLARINDA TÜM KATEGORİLER İÇİN NÜFUS CÜZDANLARININ, LİSANSLARININ, ESAME LİSTELERİNİN VE KAFİLE OLURLARININ YANLARINDA BULUNDURULMASI GEREKMEKTEDİR. ÖZELLİKLE GENÇLER KATEGORİSİNDE YARIŞACAK SPORCULARIN KİMLİKLERİNİN FOTOĞRAFLI OLMASI ZORUNLUDUR.

 

OKUL SPORLARI 2021-2022 SEZONU KURA ÇEKİMİ DUYURUSU !!

OKUL SPORLARI 2021-2022 SEZONU; FUTBOL,FUTSAL,BASKETBOL,HENTBOL ve VOLEYBOL BRANŞLARININ SON BAŞVURU TARİHİ 27 EKİM 2021 ÇARŞAMBA GÜNÜ SAAT 17:00 OLUP; KURA ÇEKİMİ: İL MERKEZİNDE BULUNAN MERKEZ İLÇE OKULLARININ GENÇLİK VE SPOR İL MÜDÜRLÜĞÜNDE, İLÇE OKULLARININ KURA ÇEKİMİ BAĞLI OLDUKLARI GENÇLİK VE SPOR İLÇE MÜDÜRLÜKLERİNDE 28 EKİM 2021 PERŞEMBE GÜNÜ SAAT 09:00'DA YAPILACAKTIR.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- 

ONLİNE SATRANÇ FİNAL MÜSABAKA DUYURUSU !!

29 HAZİRAN - 2 TEMMUZ 2021 TARİHLERİ ARASINDA OKUL SPORLARI MİNİKLER - KÜÇÜKLER-YILDIZLAR-GENÇLER ONLINE SATRANÇ FİNAL MÜSABAKALARI YAPILACAKTIR. MÜSABAKA DUYURU METNİ, MÜSABAKA YÖNERGESİ ve MÜSABAKAYA KATILACAK SPORCU LİSTESİ AŞAĞIDA BELİRTİLMİŞTİR.  22/06/2021

Duyuru_metni.docx

Okul_Sporlari_Online_Satran_Turnuvasi_Yari_Final_Yonergesi_.doc

Final__Listesi_3.xls

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

28-30 MAYIS 2021 TARİHLERİ ARASINDA YAPILAN OKUL SPORLARI MİNİKLER - KÜÇÜKLER-YILDIZLAR-GENÇLER ONLINE SATRANÇ YARI FİNAL MÜSABAKALARI SONUÇLANMIŞTIR. SONUÇLARA AŞAĞIDAKİ EXCELL DOSYALARINDAN ULAŞABİLİRSİNİZ. 08/06/2021

Genç Erkekler Yarı Final Satranç Sonuç.xls

Genç Kızlar Yarı Final Satranç Sonuç.xls

Küçük Erkekler Yarı Final Satranç Sonuç.xls

Küçük Kızlar Yarı Final Satranç Sonuç.xls

Minik A Erkek Yarı Final Satranç Sonuç.xls

Minik A Kız Yarı Final Satranç Sonuç.xls

Minik B Erkek Yarı Final Satranç Sonuç.xls

Minik B Kız Yarı Final Satranç Sonuç.xls

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

28-30 MAYIS 2021 TARİHLERİ ARASINDA YAPILACAK OLAN OKUL SPORLARI MİNİKLER - KÜÇÜKLER-YILDIZLAR-GENÇLER ONLINE SATRANÇ YARI FİNAL MÜSABAKA DUYURU METNİ, MÜSABAKA YÖNERGESİ, KATILIMCI LİSTESİ ve BAĞLANTI LİNKLERİ AŞAĞIDA BELİRTİLMİŞTİR. MÜSABAKAYA KATILACAK OLAN SPORCULARIMIZA BAŞARILAR DİLERİZ.

SATRANÇ DUYURU METNİ.docx

SATRANÇ YARI FİNAL YÖNERGE.pdf

Okul_Sporlari_Online_Satranç_Turnuvasi_Yari_Final_Yonergesi_(Son).doc (REVİZE EDİLMİŞTİR.)

SATRANÇ YARI FİNAL KAYIT LİSTESİ.xlsx

SATRANÇ YARI FİNAL BAĞLANTI LİNKLERİ.xlsx

 

OTEL LİSTESİ.xlsx

2019-2020 OKUL SPORLARI SEZONU

 

Adres
2019-2020 EĞİTİM ÖĞRETİM YILINDA OKUL SPOR FAALİYETLERİ MAHALLİ,GRUP,YARI FİNAL VE TÜRKİYE BİRİNCİLİĞİ YARIŞMALARI 13 MART 2020 TARİHİNE KADAR SÜRDÜRÜLMÜŞTÜR. BELİRTİLEN TARİH İTİBARİYLE COVİD-19 SALGINININ ÜLKEMİZDE Kİ YAYILIMININ ÖNLENMESİNE İLİŞKİN CUMHURBAŞKANLIĞIMIZCA ALINAN ÖNLEMLER KAPSAMINDA OKUL SPOR FAALİYETLERİ SPOR GENEL MÜDÜRLÜĞÜ GENELGESİ İLE 2. BİR TALİMATA KADAR DURDURULMUŞTUR.

BU NEDENLE BAKANLIĞIMIZCA 2019-2020 EĞİTİM VE ÖĞRETİM ÖĞRETİM YILINDA DÜZENLENMESİ PLANLANAN VE İLAN EDİLEN OKUL SPOR FAALİYETLERİ PROGRAMI SONLANDIRILMIŞ OLUP 13 MART 2020 TARİHİNE KADAR DÜZENLENMİŞ OLAN OKUL SPOR FAALİYETLERİ TESCİL EDİLMİŞTİR.

BİLGİLERİNİZE...