19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı’nın 104. yılı 15-21 Mayıs Gençlik Haftası çelenk sunma töreni ile başladı.

Mersin Valiliği himayelerinde Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü'nce Cumhuriyet Meydanında düzenlenen çelenk sunma töreni, Mersin Gençlik ve Spor İl Müdürü Ökkeş Demir, şube müdürleri, gençlik merkezi müdürleri, gençlik liderleri, gönüllü gençler, sporcular ve antrenörlerin katılımıyla gerçekleştirildi.

Cumhuriyet Meydanında bulunan Atatürk Anıtı'na Gençlik ve Spor İl Müdürü Ökkeş Demir tarafından çelenk sunulmasının  ardından saygı duruşu ve akabinde İstiklal Marşı okundu. Yapılan törende günün anlam ve önemine ilişkin bir konuşma yapan Mersin Gençlik ve Spor İl Müdürü Ökkeş Demir, şunları söyledi; "Sevgili gençler, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı’nın 104. yılı ve bugün başlayan Gençlik Haftası nedeniyle  gerçekleştirmiş olduğumuz çelenk sunma törenimize hoş geldiniz. Kurtuluş Savaşı’nın en önemli anlarından birisi, 19 Mayıs 1919'da Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının ilk adımlarını Samsun'a atmalarıdır. Gazi Mustafa Kemal Atatürk, silah arkadaşları ve bu vatan için canlarını seve seve feda eden aziz şehitlerimizi rahmet, minnet ve saygıyla anıyoruz. Sevgili gençler, sözlerime son verirken Bayrağımıza, milletimize ve devletimize sahip çıktığınız için hepinize teşekkür ediyor, bugün çelenk sunma töreni ile başlattığımız 19 Mayıs Gençlik Haftanızı kutluyor, sevgi ve saygılarımı sunuyorum.” dedi.