Vali Ali Hamza Pehlivan, Merkez Yenişehir ile Akdeniz İlçelerinde yapımı, bakım onarım çalışmaları devam eden ve kısa sürede faaliyete geçmesi planlanan, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğüne ait yurtlarda incelemelerde bulundu. 

Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın 2022-2023 eğitim öğretim yılında üniversite öğrencilerinin barınma sorunu yaşamaması için çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor. Bu kapsamda yapımı ve bakım onarım çalışmaları devam eden öğrenci yurtlarında incelemelerde bulunan Vali Ali Hamza Pehlivan, ilk olarak Akdeniz İlçesine bağlı İhsaniye Mahallesinde bulunan ve 2014 yılından beri kullanılmayan Eski Mersin Yurdunda, Mersin Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü tarafından ihalesi yapılarak başlatılan bakım, onarım ve yenileme çalışmalarını yerinde inceledi. 

İki bloktan oluşan projedeki kapasitesi 641 olan fakat kapasite artırımı ile yaklaşık bin öğrencinin barındırılması hedeflenen yurt binasını gezerek Gençlik ve Spor İl Müdürü Ökkeş Demir ve yüklenici firma yetkililerinden bilgiler alan Pehlivan, İlimizin ilk yurdu olan ve uzun zamandır kullanılmayan Eski Mersin Öğrenci yurdunun, geçtiğimiz ay ilimize gelen Gençlik ve Spor Bakanı Sayın Mehmet Muharrem Kasapoğlu’nun talimatlarıyla üniversite öğrencilerinin barınma sorunu yaşamaması için bakım onarım çalışmaları başlatılarak, 2022-2023 Eğitim öğretim yılına yetiştirilmesi planlanan yurdun öngörülen süreden önce tamamlanması konusunda gerekli hassasiyetin gösterilmesini istedi.

Kısa sürede faaliyete geçirilmesi planlanan ve projede 641 yatak kapasiteli olan yurdun, kapasite artırımı ile yaklaşık bin öğrenciye barınma hizmeti vermesi düşünüldüğünü belirten Pehlivan şunları söyledi; “Gençlik ve Spor Bakanımız Sayın Mehmet Muharrem Kasapoğlu’nun talimatlarıyla 2014 yılından bu güne kullanılmayan eski Mersin öğrenci yurdu ilimizde üniversite öğrenimlerini sürdüren gençlerimizin konaklama sorunu yaşamamaları için çalışmalarımızı tüm hızıyla sürdürüyoruz. Geleceğimizin teminatı gençlerimizin her zaman yanlarındayız. Gençlerimizin iyi bir ortamda eğitim almaları, konaklamaları için çalışmalarımız hızlandırmış bulunuyoruz. Gençlerimize katkı sunacak her yatırımın geleceğimiz için bir yatırım olduğunu çok iyi biliyoruz. Bu nedenle bakım onarım çalışmaları başlatılarak, 2022-2023 Eğitim öğretim yılına yetiştirilmesi planlanan eski Mersin öğrenci yurdunun, yüklenici firma yetkililerimize öngörülen süreden önce tamamlanması konusunda gerekli hassasiyeti gösterilmesini istedik. Yapılan çalışmalar tamamlandığında üniversite eğitimleri için ilimizi tercih eden öğrencilerimiz modern hale dönüştürülen yurdumuzda kendilerini evlerinde hissetmelerini sağlamış olacağız. Mersinimize ve gençlerimize hayırlı olmasını diliyorum.” dedi.

Eski Mersin Yurdu incelemelerinin ardından Yenişehir İlçesi Çiftlikköy Mahallesinde Gençlik ve Spor Bakanlığımızın yatırım programı kapsamında yapımı devam eden 41.285 m2 alanı üzerine iki blok olarak planlanan 2 bin 500 kişilik öğrenci yurdu inşaatında incelemelerde bulunarak İl Müdürü Ökkeş Demir ve yüklenici firma yetkililerinden bilgi alan Pehlivan, eski Mersin yurdu gibi yeni yapılan 2 bin 500 kişilik öğrenci yurdunun da 2022-2023 Eğitim öğretim yılına yetiştirilmesi planlandığını belirtti.

Birinci blok bin 500 yatak kapasiteli, bodrum ve zemin kat hariç olmak üzere 8 kat, toplam kapalı alanı 47.885 m2, ikinci blok ise bin yatak kapasiteli, bodrum ve zemin kat hariç olmak üzere 8 kat, Toplam kapalı alanı ise 30.132 m2 olan 2 bin 500 kişilik yurdun her iki bloğunda da ayrı ayrı yemekhane, etüt salonları, çamaşır, yıkama ve kurutma alanı, konferans salonu olacak.


Akdeniz ve Yenişehir ilçe sınırları içerisinde yer alan inşaat alanlarında incelemelerde bulunan Vali Pehlivan’a Vali yardımcısı İbrahim Küçük ve Mersin Gençlik ve Spor İl Müdürü Ökkeş Demir eşlik etti.