Dünya Erkekler Bocce Volo Şampiyonası Mersin Valimiz Sayın Ali İhsan Su ve İl protokolünün katılımı ile yapılan açılış seremonisinin ardından başladı.

Mersin Valiliği himayelerinde Türkiye Bocce Bowling ve Dart Federasyonu ile Mersin Gençlik ve Spor İl Müdürlüğümüz işbirliğinde Toroslar Belediyesi katkılarıyla 6-9 Kasım tarihleri arası Türkiye’de ilk kez Toroslar Bocce Tesisimizde 21 Ülkeden 120 sporcunun katılımıyla bugün başlayan Dünya Erkekler Bocce Volo Şampiyonası açılış seremonisi Mersin Valimiz Sayın Ali İhsan Su ve İl protokolünün katılımı ile yapıldı.

İstiklal Marşımızın hep bir ağızdan okunmasıyla başlayan açılış seremonisi, Şampiyonaya katılan ülkelerin kortej geçişlerinin ardından açılış konuşmaları yapıldı.

Konuşmaların ardından Mersin Valimiz sayın Ali İhsan Su’ya Türkiye Bocce Bowling ve Dart Federasyonu Başkanı Doç. Dr. Mutlu Türkmen ve Uluslarası Bocce Volo Federasyonu Başkanı Frederic Ruis tarafından teşekkür plaketi takdim edildi.

Toroslar Belediyesi Halk Oyunları ve Step Aerobik gösterileri ile devam eden açılış seremonisi geçtiğimiz hafta sonu yapılan Dünya Kadınlar Bocce Kupası’nda Hırvatistan’ı yenerek Dünya Şampiyonu olarak  kadınlar Bocce milli takımımız ile erkekler Bocce milli takımlarımızın gösteri amaçlı yaptığı Volo basamak atışlarının ardından şampiyona kaldığı yerden başladı.

Bugün eleme ve sıralama müsabakaları ile başlayan Dünya Erkekler Bocce Volo Şampiyonası, 9 Kasım Cumartesi günü yapılacak final müsabakalarının ardından sona erecek.