Mersin'in ev sahipliğinde gerçekleştirilecek olan Dünya Bocce Volo Erkekler ve Kadınlar Şampiyonası için hazırlıklar tüm hızıyla devam ediyor.

Türkiye'de ilk kez Mersin'in ev sahipliğinde 5-9 Kasım 2019 tarihleri arasında 25 ülkenin katılımıyla Gençlik ve Spor İl Müdürlüğüne bağlı Toroslar Bocce Tesisi'nde yapılacak olan Dünya Bocce Volo Erkekler Şampiyonası ile birlikte 2-3 Kasım 2019 tarihleri arasında 12 ülkenin katılacağı Dünya Bocce Volo Kadınlar Şampiyonası da Mersin'de yapılacak. 

2013 Akdeniz Oyunları ile birlikte Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından yapılan tesisleşme hamleleri ile ‘Spor Kenti’ kimliğini kazanan Mersin, Uluslararası 17. Akdeniz Oyunları’nın ardından bir çok ulusal ve uluslararası organizasyona ev sahipliği yapmaya devam ediyor.

Kasım ayında yapılacak olan Dünya Bocce Şampiyonası öncesi Gençlik ve Spor İl Müdürlüğüne bağlı Bocce tesisinde tadilat çalışmaları tüm hızıyla devam ederken, şampiyonanın logo ve afiş çalışmaları da yapıldı.

Mersin Gençlik ve Spor İl Müdürümüz Oğuz Kaymaz, ülkemizde ilk kez yapılacak olan böylesine önemli bir organizasyona ev sahipliği yapacak olmanın gururunu ve mutluluğunu yaşadıklarını belirterek, Dünya Bocce Volo Erkekler ve Kadınlar Şampiyonaları'na en iyi şekilde ev sahipliği yapacaklarına inandığını vurguladı. Geçtiğimiz hafta sonu Artistik Cimnastik Dünya Kupasında 12 Ülkeden 45 sporcuyu ağırlayarak en iyi şekilde ev sahipliği yaptıklarını belirten Kaymaz, Kasım ayında ilimizde yapılacak olan Dünya Bocce Şampiyonaları hazırlıklarına hız kesmeden devam ettiklerini söyledi. Şampiyonalara katılacak sporculara şimdiden başarılar dileyen Kaymaz, Mersinlileri de müsabakaları izlemeye ve Milli Takımlarımıza destek vermeye davet etti.