Türkiye Badminton Federasyonu 2023 faaliyet programında yer alan ve Mersinli Veteran sporcusu merhum İrfan Çalışır adına düzenlenen Veteranlar Türkiye Badminton Şampiyonası Mersin’de başladı.

26-29 Ocak 2023 tarihleri arası Türkiye geneli 30+, 40+, 50+, 60+, 65+, 70+ yaş kategorilerinde 175 sporcunun katılımıyla Mersin Tenis Kompleksinde düzenlenen “İrfan Çalışır Veteranlar Türkiye Badminton Şampiyonası” başladı.

Mersin’in ev sahipliğinde bugün başlayan şampiyonanın açılış seremonisinde konuşan Mersin Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Spor Faaliyetleri Şube Müdürü Vedat Akyar, “Türkiye’nin dört bir tarafından ilimize gelen tüm sporcu ve antrenörlerimize Akdeniz’in incisi Mersinimize hoş geldiniz demek istiyorum. Bu organizasyona Mersinli Veteran sporcumuz merhum İrfan Çalışır’ın adının verilerek bir kez daha anılması bizleri ziyadesiyle mutlu etti. Bunun için Federasyon başkanımıza ve il temsilcimize teşekkür ediyorum. Şampiyonanın fair-play çerçevesinde sakatlıksız geçmesini temenni ediyor, tüm sporcularımıza başarılar diliyorum.” İfadelerini kullandı.  

Şampiyona, 29 Ocak Pazar günü final karşılaşmaları ve ödül töreni ile sona erecek.