Gençlik Spor Bakanlığı ve Milli Eğitim Bakanlığı arasında imzalanan protokol kapsamında hayata geçen "Yüzme Bilmeyen Kalmasın Projesi" değerlendirme toplantısı Mersin Gençlik ve Spor İl Müdürü Ökkeş Demir başkanlığında yapıldı.

Gençlik ve Spor İl Müdürü Ökkeş Demir başkanlığında Edip Buran Spor Salonu'nda gerçekleştirilen toplantıya Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Spor Spor Hizmetleri Müdürü Osman Yıldızbakan, İl Müdürlüğü bünyesinde bulunan Olimpik Yüzme Havuzu ve Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından gönderilen Portatif Havuzlarda yapılan eğitimlerde görev alan Antrenör ve Cankurtaranlar katıldı.

Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu'nun bu yıl "Hedef 1 Milyon Kişi" sloganını hatırlatan Demir, "Gençlik ve Spor İl müdürlüğü olarak önceliğimiz çocuklarımızın ve gençlerimizin hayallerine dokunmak. Gençlik ve Spor Bakanımız Sayın Mehmet Muharrem Kasapoğlu'nun hedeflediği 1 Milyon kişiye yüzme öğretme çabasına bizlerde elimizden gelen desteği vermemiz gerekiyor. Çocuklarımıza ve Gençlerimize spor, eğitim ve ahlaklarını geliştirmek, kaliteli antrenman yöntemleriyle sportif etkinliklere katılmalarını sağlayarak fiziksel, ruhsal ve düşünsel gelişimlerine katkıda bulunmak, dostluğu, paylaşmayı, rekabeti yaşayarak öğrenmelerini sağlayıp, topluma kişilik sahibi, sağlıklı, bireyler kazandırmak, bağımlılıkla mücadele ederek zararlı alışkanlıklardan uzak tutmaya çalışmak maksadıyla "Yüzme Bilmeyen Kalmasın Projesi" ile öğrencilerimize yüzme öğreteceğiz." ifadelerini kullandı.

Toplantıda, antrenör ve cankurtaranların görüş ile önerilerini de dinleyen Gençlik ve Spor İl Müdürü Ökkeş Demir, toplantıya katılan Antrenör ve cankurtaranlara bugüne kadar verdikleri emeklerden dolayı teşekkür etti.