Mersin Gençlik ve Spor İl Müdürü Ökkeş Demir, 3 Ocak Mersin'in düşman işgalinden kurtuluşunun 101’inci yıldönümü dolayısı ile bir mesajı yayınladı.

3 Ocak Mersin'in kurtuluşunun 101’inci yıldönümünü kutlamanın haklı gururunu yaşadıkları belirten İl Müdürü Ökkeş Demir, Mesajında şunları dile getirdi; “Fransızların işgali altında olan Mersin, Milli Mücadele ruhu ve Milli Birlik Beraberlik bilinci ile bundan tam 101 yıl önce 3 Ocak 1922 yılında Mersinliler tarafından destanlar yazılarak kurtarılmıştır.

Gösterilen kahramanlığın büyük bir inanç, aşk ve kararlılıkla yazıldığı bu topraklar birilerinin emellerine ulaşacağı topraklar için Ekmek, su, toprak ve hava kadar önemli olan özgürlük için büyük bir mücadele verildi. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Türk Milletini birbirine kenetleyen "Efendiler! gidip Toros Dağlarına bakınız. Eğer orada bir tek Yörük çadırı görürseniz ve o çadırda bir duman tütüyorsa şunu çok iyi biliniz ki bu dünyada hiçbir güç ve kuvvet asla Türk'ü yenemez." Sözü Mersinlilerin verdiği büyük mücadelenin en önemli göstergesidir.

101 yıl önce yaşanan kurtuluş mücadelesinin kahramanı olan ve ebediyete ulaşan başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ile silah arkadaşları olmak üzere, topraklarının düşman işgalinden kurtarılması için verilen kurtuluş mücadelesinde destan yazarak Türk Milletinin gücünü bütün dünyaya gösteren kahramanları saygıyla, rahmetle ve minnetle anıyor, 3 Ocak Mersin’in düşman İşgalinden kurtuluşunun 101’inci Yıl dönümümü kutluyorum. 

Ayrıca bu önemli ve anlamlı gün için Mersin Valiliğimiz koordinesinde Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ve federasyon il temsilciliklerimiz ile birlikte ‘Mersin’in Kurtuluşu’ adı altında ortaklaşa E-Spor, Futbol, Hokey, Masa Tenisi, Oryantiring, Tenis ve Wushu branşlarında spor faaliyetleri düzenliyoruz.” dedi.