İl Müdürü Ökkeş Demir, bakım onarım ve yenileme çalışmaları devam eden Mersin ve Kırkkaşık Kız Yurtlarında incelemede bulundu.

Mersin Gençlik ve Spor il Müdürü Ökkeş Demir, İl müdürlüğüne bağlı toplam 3 bin 500 yatak kapasiteli Mersin ve Kırk Kaşıkta barınma ihtiyaçlarını karşılayan öğrencilerin eğitim, kültür, sanat ve spor alanlarından daha iyi faydalanmaları adına başlatılan bakım onarım ve yenileme çalışmalarını yerinde inceleyerek, yapılan çalışmalar hakkında yetkililerden bilgi aldı.

İl Müdürü Ökkeş Demir yaptığı açıklamada; "Pandemi sürecinde özellikle yurt dışından ülkemize gelen vatandaşlarımızın karantina süreçlerinde yuvaları olan, 2021-2022 eğitim öğretim yılının başlamasıyla Mersin Üniversitesi'nde okuyan öğrencilerimize kapılarını açtığımız Mersin ve Kırkkaşık kız yurtlarımızda yapılan yenileme ve bakım onarım çalışmalarını yerinde inceledik. Çalışmalarda sona yaklaştığımız noktada amacımız yurtlarımızda barınma hizmetinden faydalanan değerli öğrencilerimiz için yurtlarımızın sadece barınma değil, eğitim, kültür, sanat ve sporunda yapıldığı daha güzel imkanları sağlamak adına Gençlik ve Spor Bakanlığımız nezdinde Mersin Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü olarak üzerimize düşeni yapıyoruz. İki ayrı kız yurdunun bulunduğu içinde öğrencilerimizin faydalandığı alanlar dışında yeni hayata geçireceğimiz sanat sokağı ve genç ofisi yakın zamanda öğrencilerimizin hizmetine sunmayı planlıyoruz." İfadelerini kullandı.