Amatör spor faaliyetlerinin teşvik edilmesi kulüplerin ve desteklenmesi amacıyla Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından; Mersin’de faaliyet gösteren ve yardım kriterleri taşıyan 316 Amatör Spor kulübüne ayni yardım yapıldı. 

Mersin Tenis Kompleksinde düzenlenen Malzeme dağıtım törenine Gençlik ve Spor İl Müdürü Ökkeş Demir, ASKF Başkanı Mithat Ertaş, Şube Müdürleri Vedat Akyar, Ufuk Akbaş, Kulüp Başkanları, Kulüp Yetkilileri ve sporcuları katılımıyla yapıldı.

Spor kulüplerine yapılan yardımların çok önemli olduğuna vurgu yapan Mersin Gençlik ve Spor İl Müdürü Ökkeş Demir, "İlimizde faaliyet gösteren Amatör spor kulüplerimiz bizler için gerçekten çok özel önem arz ediyor. Çocuklarımız ve gençlerimizi sporla buluşturan amatör spor kulüplerimize bizlerin destekleri de en iyi şekilde devam edecektir. Gençlik ve Spor Bakanlığımız tarafından bu yıl 316 spor kulübümüze ayni ve nakdi olmak üzere toplamda 11 milyon 210 bin Türk Lirası yardım yapılmıştır. Bu tür yardımlar özellikle Amatör spor kulüplerimize cansuyu olmakta. Kulüplerimizle birlikte el ele vererek yardımlarımızı en iyi şekilde gençlerimizin yaralanması adına kullanacağız. Bakanlığımız tarafından yapılan ayni ve nakdi yardımların kulüplerimize, gençlerimize, sporcularımıza hayırlı olmasını diliyorum " ifadelerini kullandı.

Mersin ASKF Başkanı Mithat Ertaş ise, "Mersin Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu olarak her seviyedeki sportif katılımı cesaretlendirmek ve artırmak, uygun gelişimi için imkan oluşturmak birinci önceliğimiz olmuştur. Bir ‘Spor Şehri’ olan Mersin, sporla bütünleşmiş bir spor kültürü oluşturularak yaygınlaşmasını hep birlikte sağlıyoruz. Bende yapılan ayni ve nakdi yardımların kulüplerimize cansuyu olacağına inanıyor, emeği geçenlere teşekkür ediyor ve yeni sezonda tüm kulüplerimize yürekten başarılar diliyorum" dedi. 

Tören, spor kulübü temsilcilerine takdim edilen temsili çek ve hatıra fotoğrafının çekilmesiyle sona erdi.