Mersin Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ve Türkiye E-Spor Federasyonu Mersin İl Temsilciliği 2020 yılı faaliyet programında yer alan Pandemi döneminde yapılan E-Spor Mersin Pubg Mobile Solo, Zula ve FİFA 20 turnuvaları sonunda dereceye giren sporculara ödülleri İl Müdürümüz Ökkeş Demir tarafından verildi.

Mersin Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü, tüm dünyayı etkisi altına alan Korona virüs tedbirleri kapsamında evlerinde kalarak virüsün yayılmasının engellenmesi adına alınan tedbirler kapsamında yapılan E-Spor Mersin Pubg Mobile Solo, Zula ve FİFA 20 turnuvaları sonunda dereceye giren sporculara ödülleri Mersin Gençlik ve Spor İl Müdürü Ökkeş Demir, Spor Şube Müdürü Vedat Akyar, Spor Servisi Şefi Ufuk Akbaş ve Türkiye E-Spor Federasyonu Mersin İl Temsilcisi Kadir Dolaş tarafından Edip Buran Spor Salonu'nda düzenlenen ödül töreni ile verildi.

Geçtiğimiz aylarda Corona virüs tedbirleri kapsamında evde kalmak zorunda olanlara yönelik çeşitli sloganlarla başlattıkları spor hizmetlerine ‘Online’ olarak devam ettiklerini belirten Mersin Gençlik ve Spor İl Müdürü Ökkeş Demir "Evde kal çağrısıyla bu zorlu süreçte sporcularımızın evde sporunu yapmalarını ve sağlık için hareket etmelerini sağlamak için alanlarında uzman antrenörlerimizle birlikte çeşitli programlar yaptık. Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü olarak, sporcularımıza evde spor yapmaları için uzaktan eğitim ile spor yapmalarını sağladık. E-Spor, Online oyunlar üzerine kurulu bir spor dalıdır. Günümüz teknoloji çağı ve dünyanın dört bir yanında ulusal ve uluslararası birçok E-Spor turnuvası düzenlenmekte. Diğer spor müsabakalarında olduğu gibi e-spor müsabakalarında da kişiler veya takımlar internet ortamında online olarak karşı karşıya getirilir ve çeşitli yeteneklerini ortaya koyarlar. Özellikle 'Z' kuşağı dediğimiz kesimin daha çok hakim olduğu ve kullandığı bu spor dalı ilimizde de hem sporcu sayısı hem de müsabaka sayısı olarak Türkiye genelinde iyi durumda. Bizlerde Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü olarak Gençlerimizin bu kadar ilgisini çeken bu spor dalının daha çok kitleye ulaştırma adına gerek teknik alt yapı gerekse turnuva anlamında elimizden gelen desteği vereceğimizi bilmenizi isterim. Geçtiğimiz aylarda ilimizde online olarak yapılan turnuvalarda dereceye giren sporcularımızı tebrik ediyor, emeği geçen herkese teşekkür ediyorum." dedi.

E-Spor Mersin Pubg Mobile Solo, Zula ve FİFA 20 turnuvaları sonunda dereceye giren sporcuların sıralaması şöyle oluştu:

PUBG MOBİLE SOLU ŞAMPİYONASI
1.Furkan Öncel
2.Şeyhmuz Kaya
3.Hüseyin Taş
3.Bünyamin Göral

ZULA ŞAMPİYONASI
1.Atilla Gültekin
2.Berkay Demirkol
3.Emirhan Çelik
3.Yiğithan Gezicioğlu

FİFA 20 ŞAMPİYONASI
1.Cemal Öner
2.Aytaç Horozoğlu
3.Caner Yıldırım
3.Sefer Aybat