Mersin’in Ev Sahipliğinde Düzenlenen Bedensel Engelliler Türkiye Şampiyonası tamamlandı.
  
05-08 2015 tarihleri arasında Türkiye Bedensel Engelliler Spor Federasyonu (TBESF) ve Mersin Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğümüz tarafından Erdemli Atış Poligonunda düzenlenen Havalı ve Ateşli Silahlar Atıcılık Türkiye Şampiyonası 18 ilden 74 engelli sporcunun katılımıyla tamamlandı.

Şampiyonada 10 metre havalı tabanca, 25 metre havalı tabanca, 10 metre havalı tüfek ve 50 metre ateşli tüfek kategorilerinde atışları yapıldı. 17. Akdeniz Oyunları kapsamında Mersin’e kazandırılan atış poligonunda gerçekleştirilen müsabakalar oldukça çekişmeli müsabakalara sahne oldu. Milli takım Antrenörü Mustafa Atalay, Havalı ve Ateşli Silahlar Atıcılık Türkiye Şampiyonası Milli takımlara seçilecek sporcular için de bir hazırlık aşaması olduğunu belirten Atalay, Müsabakalar sonunda milli takıma seçilecek sporcuların da belirlendiğini ifade ederek, sporcuların performanslarından oldukça memnun olduğunu söyledi.

Bedensel Engelliler Havalı ve Ateşli Silahlar Atıcılık Türkiye Şampiyonası’nda dereceye giren sporcular şöyle oluştu; Havalı tabanca erkekler 10 metre’de Murat Oğuz, havalı tabanca bayanlar 10 metre’de Ayşegül Pehlivanlar, Havalı Tüfek erkeklerde Hakan Çevik, 10 metre havalı tabanca erkek takımında Ankara Türk Silahlı Kuvvetler(TSK) Rehabilitasyon Merkezi Spor Kulübü birinci, Erkekler 10 metre havalı tüfek müsabakasında Ankara TSK Rehabilitasyon Merkezi Spor Kulübü takım halinde birinci olurken, diğer müsabakalarda erkekler 10 metre havalı Tüfekte Hakan Çevik birinci, bayanlar 10 metre  tüfekte Pervin Aynalı, erkekler 10 metrede Celal Karaca birincilik elde ederken, Erkekler 50 metre Havalı tabancada ise Murat Oğuz birinci oldu.
 
Şampiyona sonunda dereceye giren sporcuların madalya ve kupaları düzenlenen törenle Mersin Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdür Vekilimiz Ahmet Tarakçı,  Milli takım antrenörü Mustafa Atalay, Milli sporcu ve aynı zamanda Erdemli Atış Poligonu Tesis Amiri Yusuf Dikeç, Türkiye Bedensel engelliler Spor Federasyonu Mersin İl Temsilcisi Serhat Dalkıran ve Türkiye Avcılık ve Atıcılık Federasyonu Mersin İl Temsilcisi Ergün Aydoğan tarafından verildi.