‘19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı’ 104’üncü yılında ülke genelinde olduğu gibi Mersin’de de büyük bir coşkuyla kutlandı. 

19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı 104. Yıl dönümü kutlamaları, bu sabah saat 08.45’te Mersin Gençlik ve Spor İl Müdürü Ökkeş Demir tarafından Cumhuriyet Meydanı’nda Atatürk Anıtı’na çelenk sunulmasıyla başladı. 

Saygı duruşu ve ardından Akdeniz Bölge ve Garnizon Komutanlığı Bandosu eşliğinde İstiklal marşının okunmasıyla başlayan resmi törene, Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan, Mersin Milletvekilleri, Akdeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Fuat Gedik, Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Cumhuriyet Başsavcısı Tolgahan Öztoprak ve il protokolü üyeleri, askeri erkan, sivil toplum örgütleri, Antrenör, sporcu, öğrenci ve engelliler ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Cumhuriyet Meydanı’nda yapılan törende konuşan Mersin Gençlik ve Spor İl Müdürü Ökkeş Demir, “Bugün 19 Mayıs, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Samsun’da tutuşturduğu kurtuluş meşalesinin, Anadolu’da elden ele, gönülden gönüle dolaşmasının 104. Yıldönümü. Samsun’un vatanperver insanlarını selamlayan Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının taşıdığı ruhla azimle, sizleri selamlıyorum.

Milletimizin tüm onur ve asaletiyle tarih sahnesinde bir defa daha şaha kalkışının başlangıcı olan 19 Mayıs; gençlik ve gelecek demektir. Türk genci, Türk İstiklali ve Türk Cumhuriyeti’nin yılmaz bekçileri, bugünün ve yarınların en büyük güvencesidir.

Bugün Birlik, beraberlik anlayışı içinde, birbirine sevgi ve saygı ile yaklaşan en üst düzeyde eğitim almış, teknolojik yeteneklerle donatılmış Türk Gençliğinin, Milli Bağımsızlık Mücadelesindeki inanç, birlik ve beraberlik ruhunu aynı kararlılıkla sürdürmektedir.

Sevgili gençler, sizler en büyük ilham kaynağınızı şanlı tarihimizden ve ecdadımızdan almış bir nesil, tarihi şan ve şerefle yoğrulmuş bir milletin fertleri olarak hareket etmelisiniz. Çünkü siz Sultan Alparslan’ın, Ertuğrul Gazi’nin, Fatih Sultan Mehmet’in ve "Toros Dağları'nın tepelerinde tek bir Türkmen evinin bacası tüter halde kalmış ise ben bu milletten umudumu kesmem; bayrağımı göğsüme sarar, milletimin istikbali uğruna ölürüm." diyen Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün neslisiniz. 

Bu duygu ve düşüncelerle; Gazi Mustafa Kemal Atatürk, silah arkadaşları ve bu cennet vatan uğruna canlarını feda eden tüm şehitlerimizi rahmet ve minnetle yâd ediyorum. Gençlerimiz ve halkımızın 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramını yürekten kutluyor, sevgi, saygı ve hürmetlerimi sunuyorum.” İfadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından tören, Mersin Gençlik Merkezi üyesi bir genç tarafından şiir okunması, Mersin Büyükşehir Belediyesi Halk Oyunları ekibinin gösterileri, İl Milli eğitim Müdürlüğü öğretmenlerinden oluşan Halkoyunları ekibinin gösterileri, Mersin Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü lisanslı sporcuları tarafından sırasıyla Artistik Cimnastik ve Taekwondo gösterileri izleyenler tarafından büyük beğeni topladı.

Yapılan bir birinden güzel gösterilerin ardından sona eren Tören sonunda gençler, sporcular ve vatandaşlarla yakından ilgilenen Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan, onlarla hatıra fotoğrafı çekildi.