Mersin'in Düşman İşgalinden Kurtuluşunun 101’inci Yıldönümü coşkuyla kutlandı.

Mersin’in Valiliği himayelerinde Tren Garı’nda başlayan kutlama törenine Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan, Mersin Milletvekilleri, Akdeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Fuat Gedik, Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, il protokolü, gaziler, öğrenciler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Mersin Tren Garında yapılan törende Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan ile beraberindeki heyet tarafından muharip gazilerden oluşan temsili heyeti taşıyan Temsili Kurtuluş Treni’nden inen Gaziler, elindeki Türk Bayrağını öperek Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan'a teslim ettiği Şanlı Bayrağımızı öperek teslim aldı. 

Tren Garındaki törenin ardından Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan ile birlikte il protokolü, gaziler, öğrenciler ve çok sayıda vatandaşın katıldığı kortej yürüyüşüyle Cumhuriyet Meydanına kadar yüründü.

Cumhuriyet Alanında düzenlenen törende Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan, Akdeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Fuat Gedik ve Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer tarafından Atatürk Anıtı'na çelenk sunumu gerçekleştirildi. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı okunmasının ardından, Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan, Akdeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Fuat Gedik ve Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer meydanda bulunan vatandaşları selamlayarak Mersinlilerin 3 Ocak Kurtuluş Gününü kutladılar.

Törende, günün anlam ve önemine dair yapılan konuşmalar yapılırken, Büyükşehir Belediyesi Halk Oyunları gösterisi, öğrenciler tarafından şiirlerin okunması ve Jandarma Genel Komutanlığına bağlı komando birliğinin silahlı hareketi ile Özel Asayiş Komutanlığı personeli tarafından helikopter ile gerçekleştirilen 'üzüm salkımı' gösterisinin ardından sona erdi.