Türkiye Voleybol Federasyonu tarafından düzenlenen 2020-2021 voleybol sezonu “Voleybol Bölgesel Lig Müsabakaları” Mersin’de başladı.

Türkiye Voleybol Bölgesel Lig müsabakaları Türkiye geneli 32 farklı grup merkezinde birbirine yakın il ve ilçeler arasında oynanacak olan ve Mersin grubunda 4 kadın, 6 erkek takım olmak üzere toplam 10 takım 10-13 Haziran tarihleri arasında Gençlik ve Spor İl Müdürlüğüne bağlı Toroslar Bin Kişilik Spor Salonunda yapılacak müsabakalar bugün yapılan açılış mücadelesl ile başladı.

Mersin Gençlik ve Spor İl Müdürü Ökkeş Demir’inde izlediği Tarsus Akdeniz Gençlik ve Yenişehir Gençlerbirliği arasında oynanan turnuvanın açılış maçı sonunda sporcularla bir süre sohbet eden Demir, Voleybol Bölgesel Lig müsabakalarına katılan tüm takımlara başarı dileklerinde bulunarak, fair play çerçevesinde sakatlıksız güzel bir turnuva olması temennilerinde bulundu.

Türkiye Voleybol Federasyonu tarafından 10-13 Haziran tarihleri arasında Mersin’de oynanacak olan grup maçlarında kadınlar; Yenişehir Gençlerbirliği, Voleybol Gelişim Eğitim Merkezi (Volgem), Tarsus Akademi Gençlik ve Tarsus Akdeniz Gençlik, Erkekler ise Mersingücü Gençlik, Tarsus Gençlik, Tarsus Akademi Gençlik, Silifke Atatürk Ortaokulu, Bozyazı Belediye ve Gökhan Taş Gti Spor takımları mücadele edecek. 

Gruplarında birinci olan takımlar finallere yükselme hakkı kazanırken, final maçları 20-23 Haziran tarihleri arasında oynanacak. 2.ligde takımı bulunan kulüpler, gruplarında birinci olduğu takdirde grup ikincisi olan takım finale çıkacak.