Mersin'de gerçekleştirilecek sprint ve olimpik mesafe 2021 Yenişehir Türkiye Triatlon Federasyonu (TTF) Triatlon Türkiye Kupası’nın Basın lansmanı yapıldı.

Yenişehir Belediyesi Atatürk Kültür Merkezi’nde spor spikeri, gazeteci yazar Emre Tilev’in moderatörlüğünde düzenlenen Triatlon basın lansmanına Mersin Vali yardımcısı Süleyman Deniz, Türkiye Triatlon Federasyonu Başkanı Bayram Yalçınkaya, Mersin Gençlik ve Spor İl Müdürü Ökkeş Demir ve Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit katıldı.

Mersin’in ev sahipliğinde gerçekleştirilecek olan Genç B-A (16-17-18-19 Yaş), elit (20+ Yaş), Paratriatlon (16+ Yaş Engelli) ve farklı yaş grupları (20+ Yaş) kategorilerinde Mersin’de 2’ncisi sprint ve olimpik mesafe dallarında Türkiye geneli 8’i paratriatlet olmak üzere toplam 306 sporcunun katılımıyla sporcunun katılımı ile düzenlenecek 2021 Yenişehir Türkiye Triatlon Federasyonu (TTF) Triatlon Türkiye Kupası’na katılacak sporcular, yüzme, bisiklet ve koşu yaparak parkuru tamamlayacaklar.

Basın lansmanın da konuşan Vali Yardımcısı Süleyman Deniz, Mersin için örnek ve güzel bir etkinlik olduğunu söyleyerek, triatlon’un Mersin’in tanıtımına da ciddi anlamda katkı sağlayacağını belirterek, yarışmaya katılan tüm sporculara başarı dileklerinde bulundu.

İlimizde bu tür organizasyonların artık bir kültüre dönüştürerek uluslararası bir organizasyona dönüştürülmesi gerektiğini belirten Gençlik ve Spor İl Müdürü Demir, "Spor kültürünün artık buradan yola çıkarak, Gençlerimizin rol model olabilecekleri bir alan ortaya çıkacağına inanıyorum. 321 km sahil şeridine sahip ilimizde Triatlon Federasyonu başkanımız Bayram Yalçınkaya ve Yenişehir belediye başkanımız Abdullah Özyiğit’e teşekkür ediyoruz. Triatlon Federasyonu, bu tür organizasyonları Mersin'de düzenleyerek pozitif ayrımcılık yapıyor. Biz de İl Müdürlüğü olarak yapılan bu pozitif ayrımcılığa destek oluyoruz. Yarın startı verilecek olan organizasyonu uluslararası bir organizasyona dönüştürmemiz gerekiyor. Akdeniz Oyunları ile Spor Kenti kimliğini kazanan Mersin, en güzelini hak ediyor. Eğer biz iyi bir gelecek tasavvur ediyorsak, eğitim, kültür, sanat ve spor gençlerimizin vazgeçilmezi olmalı. Bundan sonra farklı branşlarda da Mersin'in ev sahipliğinde güzel şeyler yapmaya devam edeceğiz." dedi.

04 Nisan 2021 Pazar (Yarın) günü saat 09.00’da Fenerbahçe Meydanı’ndan Genç Erkekler kategorisi ile Start verilecek olan ‘2021 Yenişehir Türkiye Triatlon Federasyonu (TTF) Triatlon Türkiye Kupası’ elit, Paratriatlon ve yaş grupları ile devam edecek.