Türkiye'de ilk kez Mersin Gençlik ve Spor İl Müdürlüğüne bağlı Toroslar Bocce Tesisinde gerçekleştirilecek olan Kadınlar Dünya Kupası ve Erkekler Dünya Şampiyonası basın açıklaması yapıldı.

Ramada oteli toplantı salonunda yapılan basın açıklamasına Türkiye Bocce Bowling ve Dart Federasyonu Başkanı Doç. Dr. Mutlu Türkmen, Gençlik ve Spor İl Müdürü Oğuz Kaymaz, Toroslar Belediye Başkan Vekili Adnan Baş, Dünya Bocce Volo Federasyonu yetkilileri ile milli sporcular İnci Ece Öztürk ve Mehmet Can Yakın katıldı.

 2-9 Kasım 2019 tarihleri arasında Türkiye'de ilk kez Mersin Gençlik ve Spor İl Müdürlüğümüze bağlı Bocce Tesisi'nde 24 ülkenin katılımıyla yapılacak olan “Dünya Bocce Şampiyonası” 12 ülkeden 36 sporcunun katılacağı ve 2 Kasım Cumartesi günü başlayacak olan Kadınlar Dünya Kupası Elemeleri ile 23 ülkeden 120 sporcunun katılacağı 6 Kasım'da başlayacak Erkekler Dünya Bocce Volo Şampiyonası  başlıyor.

Türkiye Bocce, Bowling ve Dart Federasyonu Başkanı Mutlu Türkmen, Fransa'da yapılması planlanan fakat bazı anlaşmazlıklar nedeniyle Türkiye'de düzenlenmesine karar verildiğini belirterek, "Türkiye'nin en donanımlı Bocce tesisinin Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından 2013 Akdeniz Oyunları ile Mersin'e kazandırılan bu önemli tesiste Dünya Bocce Şampiyonasına ev sahipliği yapacağız. Gençlik ve Spor Bakanlığının yanı sıra Mersin Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ile tesisin sınırlarında bulunduğu Toroslar Belediyesi'nin gerekli her türlü desteği vererek Şampiyona için tüm hazırlıklarımızı el birliği ile tamamladık. Mersin'de bir ilk olma niteliği taşıyan ve arka arkaya yapılacak 2 şampiyona, daha önce ardışık olarak yapılmamıştı. Dünya Erkekler Bocce Şampiyonası ilk kez kotalı şekilde yapılıyor. Dolayısıyla ilklerin olduğu bir organizasyona ev sahipliği yapıyoruz. Dünya Bocce Volo Federasyonu'nun genel kurul toplantısını da Mersin'de yapılacağını vurgulayarak, "Hem bu etkinlikler hem de genel kurul toplantısı dolayısıyla Bocce'nin kalbi Mersin'de atacak dersek, yerinde bir tanımlama yapmış oluruz. Katılacak tüm ülkelere başarılar diliyorum" dedi.

Gençlik ve Spor İl Müdürü Oğuz Kaymaz yaptığı konuşmada Spor Kenti Mersin Türkiye'de ilk kez yapılacak olan uluslararası şampiyonaya ev sahipliği yapmaktan duyduğu memnuniyeti belirterek, 5 kıta 24 ülkeden  156 sporcuya ev sahipliği yapacağımız bu önemli organizasyonun yapılmasında emeği geçenlere teşekkür ediyorum. İl Müdürlüğümüze bağlı Toroslar Bocce Salonu kısa zamanda yenilenerek dünya standartlarında bir tesis haline getirildi. Güzel, zevkli ve centilmence geçeceğini ümid ettiğim şampiyonalarda mücadele edecek sporculara şimdiden başarılar dilerken, tüm Mersinlileri Milli takımlarımızı desteklemeye Toroslar Bocce Tesisimize bekliyoruz." dedi.
Mersin'in ev sahipliğinde gerçekleştirilecek olan Kadınlar Dünya Kupası ve Erkekler Dünya Şampiyonalarında Ülkemizi temsil edecek milli takımlarımızı desteklemeye tüm mersinlileri bekliyoruz.

DÜNYA BOCCE ŞAMPİYONASI PROGRAMI

KADINLAR BOCCE DÜNYA KUPASI

02 KASIM CUMARTESİ
09.00-21 KADINLAR DÜNYA KUPASI ELEMELERİ

03 KASIM PAZAR
08.30-19.00 KADINLAR DÜNYA KUPASI YARI FİNAL VE FİNAL
19.00-21.00 KADINLAR DÜNYA KUPASI MADALYA VE KUPA TÖRENİ

ERKEKLER DÜNYA BOCCE VOLO ŞAMPİYONASI

06 KASIM ÇARŞAMBA
08.00 ERKEKLER DÜNYA ŞAMPİYONASI MAÇLARIN BAŞLAMASI
15.30 ERKEKLER DÜNYA ŞAMPİYONASI AÇILIŞ TÖRENİ

07 KASIM PERŞEMBE
08.00-21.00 ERKEKLER DÜNYA ŞAMPİYONASI ELEMELERİ

08 KASIM CUMA
08.00-21.00 ERKEKLER DÜNYA ŞAMPİYONASI ÇEYREK FİNAL VE YARI FİNAL

09 KASIM CUMARTESİ
08.00-12.00 ERKEKLER DÜNYA ŞAMPİYONASI YARI FİNAL
14.00-19.00 ERKEKLER DÜNYA ŞAMPİYONASI FİNAL
19.00-21.00 ERKEKLER DÜNYA ŞAMPİYONASI MADALYA VE KUPA TÖRENİ