15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri kapsamında "Gençlik Yürüyüşü" ve "Milli Birlik Günü Programı" Mersin'de düzenlendi.

15 Temmuz hain darbe girişiminin üçüncü yılı münasebeti ile hafta boyunca "15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü" etkinlikleri çerçevesinde yapılan sportif etkinliklerin yanı sıra Gençlik Yürüyüşü ve Milli Birlik Günü Programı'nda Mersin, tek yürek oldu.

Programa Mersin Valisi Ali İhsan Su, Akdeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Önder Gürbüz, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, İl Emniyet Müdürü Mehmet Şahne, İl Jandarma Komutanı Albay Hasan Basri Uçar, Sahil Güvenlik Akdeniz Bölge Komutanı Albay Oğuz Bavbek, Gençlik ve Spor İl Müdürü Oğuz Kaymaz, İl protokolü, antrenör, sporcu ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Mersin Tevfik Sırrı Gür Stadyumu önünden Mehteran Takımı eşliğinde başlayan "Gençlik Yürüyüşü" vatandaşlar tarafından açılan bayrak, pankart ve dövizlerle üç yıl önce olduğu gibi omuz omuza ellerinde Türk Bayrakları ile birlik ve beraberlik mesajı vererek Cumhuriyet Meydanı'na kadar yürüdü.

Cumhuriyet Meydanı'nda toplanan binlerce vatandaş, 15 Temmuz 2016'da yapılan hain darbe girişiminde hayatını kaybeden şehitlerimiz için meydanı doldurdu. Meydanda binlerce kişinin katılımı ile gerçekleştirilen ve saygı duruşu akabinde İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Kuran-ı Kerim tilavetiyle başlayan programda, Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın 15 Temmuz Şehitlerini Anma, Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla Atatürk Havalimanı'ndan gerçekleştirdiği konuşma canlı yayınla verildi. İl Müftüsü Şaban Kondi, meydanı dolduran kalabalığa şehitlerimiz için dua ettirdi.

Mehter Takımının verdiği mini konser'in ardından protokol konuşmaları yapıldı. Cumhurbaşkanlığı tarafından hazırlanan "15 Temmuz" konulu Sinevizyon gösteriminin de yer aldığı etkinlikte vatanı korumak pahasına kanının son damlasına kadar savaşarak şehit olan vatan evlatları anıldı. Gençlik ve Spor Bakanlığı Gençlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından 81 ilde düzenlenen "Ecdada Mektup" yarışmasında dereceye giren mektuplar okundu. Yenişehir Gençlik Merkezi özel üyelerimiz (üçüzler) Ecrinnur, Ebrar ve Buğlemsu Aytekin 30 Kuş şiiri ile harika bir performans sergilerken, Yenişehir Gençlik Merkezi görme engelli üyemiz Melek Sude Akbaş'ın da kadife sesi ile okuduğu türküler Cumhuriyet Meydanını dolduran kalabalığı mest etti.
 
Saatler 00.13'ü gösterdiğinde tıpkı 15 Temmuz 2016 gecesi olduğu gibi Cumhuriyet Meydanı'nda ve Türkiye geneli yaklaşık 90 bin camiide Sâla sesleri yükseldi. Sâla sesleriyle birlikte "15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü" programı son buldu.

Ayrıca 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri kapsamında İl Müdürlüğümüze bağlı Silifke Kapızlı Maliye Gençlik Kampımıza gelen 15 Temmuz Gazileri Ahmet Sait Sert ve İlyas Abuşoğlu, 4. Dönem Gençlik kampında bulunan gençlere 15 Temmuz 2016'da yaşadıklarını anlatarak gençlere 15 Temmuz bilincini aşıladılar.

Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü tarafından 15 Temmuz haftası boyunca atıcılık, atletizm, bilek güreşi, boks, bilardo, eskrim, hentbol, hokey, kickboks, okçuluk, satranç ve tenis olmak üzere  12 farklı branşta sportif etkinlikler yapılırken dereceye giren sporcu ve takımlara madalya ve kupa verildi.