Gençlik ve Spor Bakanlığı ve Millî Eğitim Bakanlığı arasında imzalanan protokolle bu yıl 4.'sü hayata geçirilen İlkokul Fiziksel Etkinlikler Yarışması (İFET) Mersin İl Şampiyonası finalleri sona erdi.

Gençlik ve Spor Bakanlığı ve Millî Eğitim Bakanlığı arasında imzalanan protokolle bu yıl 4.'sü hayata geçirilen, Spor Hizmetleri Genel Müdürlüğü Spor Faaliyetleri Daire Başkanlığı 2019 Faaliyet Programı'nda yer alan, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından desteklenen İlkokul Fiziksel Etkinlikler Yarışması (İFET) Mersin İl Şampiyonası finalleri sona erdi.

Yarışmaların son gününde ilçelerinde birinci olan 4. sınıflar ter döktü. Minik öğrencilerin kıyasıya mücadelesi öğretmenleri ve velileri tarafından heyecanla izlendi. Kazanan okullar sevince boğulurken, kaybeden okullar ise büyük üzüntü yaşadı. Oldukça çekişmeli ve zevkli geçen yarışlar sonunda bugünkü 4. sınıflar kategorisinde Silifke Ahmet Necati Hancıoğlu İlkokulu 1., Erdemli Şehit Öğretmen Hacı Ömer Serin İlkokulu 2., Toroslar Yusuf Bayık İlkokulu 3., Muhsin Yanpar İlkokulu da 4. oldu.

Dereceye giren okullara ödüllerini İFET Hakemleri Erol Budur, Esin Altuğ, Senem Altunbakır ve Fatma Yaşar'la Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Spor Şube Müdürü Vedat Akyar takdim etti.

İlk gün 1. sınıflar kategorisinde Mezitli Muhittin Develi İlkokulu 1., Yusuf Bayık İlkokulu 2., Iğdır İlkokulu 3., Bahçelievler İlkokulu 4., ikinci gün 2. sınıflar kategorisinde Ziraat Odası İlkokulu 1., Yusuf Bayık İlkokulu 2., Batıkent İlkokulu 3., Akdeniz İstiklal İlkokulu 4., üçüncü gün 3. sınıflar kategorisinde de Sakarya İlkokulu 1., Toroslar Yusuf Bayık İlkokulu 2., Necati Bey İlkokulu 3., Zeki Sabah İlkokulu ise 4. olmuştu.