Türkiye’nin ilk havacılık, uzay ve teknoloji festivali TEKNOFEST kapsamında düzenlenen Türkiye Drone Şampiyonası sona erdi.
 
Türkiye Hava Sporları Federasyonu  tarafından 11-12 Mayıs 2019 tarihleri arasında İlk etabı Mersin Anamur Antik Kentte gerçekleştirilen "Türkiye Drone Şampiyonası" Anamur Antik Kentin eşsiz güzelliği içinde özel olarak hazırlanan parkurda pilotlar tasarım ve montajlarını kendilerinin yaptığı araçlarla nefes kesen mücadelelere sahne oldu.

Hız ve manevra kabiliyeti yüksek; tamamen kullanıcının kumanda yeteneğine dayalı olarak tasarlanan araçların yer alacağı Türkiye Drone Şampiyonasının birinci etap yarışlarına Türkiye'nin çeşitli illerinden gelen 40 lisanslı pilot katıldığı "Türkiye Drone Şampiyonası" Türkiye Hava Sporları Federasyonu onayı, Drone Yarışçıları Spor Kulübü Derneği ve Pilot Event işbirliği ile Anamur Kaymakamlığı, Mersin Büyükşehir Belediyesi , Anamur Belediyesi, Anamur Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğü ve Tapu Kadastro Müdürlüğü destekleri ve Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı, Baykar ve Türk Hava Yolları Sponsorluğunda Mersinlilere heyecan dolu bir haftasonu yaşattı. 

İki gün birbirinden çekişmeli mücadelelere sahne olan şampiyonanın sonunda Özgürcan Özçelik şampiyonluğu göğüslerken, Berat Aktar 2'nci, Cem Kösel 3'üncü ve Batu Erilkun 4'üncü olma başarısı gösterirken dereceye giren sporculara ödülleri verildi. 

Finalde dereceye giren yarışmacılar 17-22 Eylül tarihleri arasında İstanbul Atatürk Havalimanında düzenlenecek TEKNOFEST 2019’un ev sahipliğindeki “Dünya Drone Kupasında” ülkemizi temsil edecek.