OKUL SPORLARI KÜÇÜKLER YÜZME MÜSABAKALARI REGLAMANI

23.02.2015

 

OKUL SPORLARI  YÜZME MÜSABAKALARI KÜÇÜKLER MERSİN İL SEÇMELERİ

MÜSABAKA TARİHİ VE SAATİ             : 10-11-12 MART 2015  SAAT: 10.00

MÜSABAKA YERİ                                     : MERSİN OLİMPİK YÜZME HAVUZU

TEKNİK TOPLANTI YER VE SAATİ      : 5 MART 2015 SAAT : 17.00

                                                                          Mersin Olimpik Yüzme Havuzu Toplantı Salonu

LİSTE BİLDİRİM TARİHİ                         : 5MART 2015 SAAT:17.00

LİSTE BİLDİRİM ADRESİ                                   : mersinyuzmetem@hotmail.com

HAKEM TOPLANTISI                                : 5 MART 2015 SAAT : 18.00

                                                                         Mersin Olimpik Yüzme Havuzu Toplantı Salonu

 

2014-2015 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI OKUL SPOR FAALİYETLERİ YÜZME BRANŞ AÇIKLAMALARI

 

 1. Yarışmalar; Spor Genel Müdürlüğü Okul Spor Faaliyetleri Yönetmeliği, Spor Faaliyetleri Dairesi Başkanlığınca öngörülen hükümlere, Uluslararası Oyun Kuralları ve Yarışma Talimatlarına uygun olarak yapılacaktır.

2. Yarışmalar;

a) Miniklerde mahalli, küçükler, yıldızlar ve gençler kategorilerinde ise mahalli, grup ve Türkiye birinciliği kademelerinde, kız ve erkek okul takımları arasında ayrı ayrı yapılacaktır.

b) Mahalli yarışmalar, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüklerince belirlenecek takvim doğrultusunda ilan edilecek ve düzenlenecektir.

c) Grup ve Türkiye birinciliği yarışma duyuruları ve katılımcı listeleri Daire Başkanlığımızca https://okulsportal.gsb.gov.tr adresinde yayınlanacaktır.

3. Kategoriler ve Doğum tarihleri:

4. a) Mahalli, grup ve Türkiye birinciliği yarışmalarına katılacak takımlar;

1) Minikler ve küçükler kategorilerinde; en az 4 (dört), en fazla 5 (beş) sporcu ile 1 idareci, 1 çalıştırıcı veya sadece 2 çalıştırıcıdan oluşur.

2) Yıldızlar kategorisi; en az 6 (altı), en fazla 8 (sekiz) sporcu ile 1 idareci, 1 çalıştırıcı veya sadece 2 çalıştırıcıdan oluşur.

3) Gençler kategorisi; 6 (altı) sporcu ile 1 idareci, 1 çalıştırıcı veya sadece 2 çalıştırıcıdan oluşur.

b) Grup ve Türkiye birinciliği yarışmalarına katılacak ferdi sporcu kafileleri;

1-6 olması halinde 1 idareci, 1 çalıştırıcı veya sadece 2 çalıştırıcıdan,

7-13 olması halinde 1 idareci, 2 çalıştırıcı veya sadece 3 çalıştırıcıdan,

14-20 olması halinde 1 idareci, 3 çalıştırıcı veya sadece 4 çalıştırıcıdan,

21 ve üzeri olması halinde Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğünce belirlenecek yeterli sayıda idareci ve çalıştırıcıdan oluşur.

c) İlan edilen grup ve Türkiye birinciliği yarışma programlarına göre kategorilerinde yer alan stil ve mesafelerde yarışacak kız ve erkek sporcular yarışmalara katılma ve ayrılma tarihlerine göre il müdürlüklerince ayrı ayrı kafileler halinde gönderilebilir.

ç) İlan edilen grup ve Türkiye birinciliği yarışma programlarına göre müsabakaları erken sonuçlanan veya tamamlanan takımların/sporcuların yasal harcırahları, organizasyonu düzenleyen Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğünce hazırlanan ayrılış evrakında belirtilen tarihe göre, bağlı oldukları Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüklerince ödenecektir.

d) Mali konularla ilgili hususlarda, Okul Spor Faaliyetleri Yönetmeliği’nin 17 nci maddesine göre işlem yapılır.

e) Avans kapatma işlemleri kafile idarecisi veya çalıştırıcısı tarafından yapılacaktır. Ödemelerde kafile onay listesi ödeme bordrosuna mutlaka eklenecektir.

5. Mahalli yarışmalarda; a) İlk dört dereceyi elde eden takımlara kupa ve başarı belgesi, sporcularına madalya, dereceye giremeyen takımlara ise katılım belgesi verilir.

b) İlk dört dereceyi elde eden sporculara ise madalya verilir.

Grup ve Türkiye birinciliği yarışmalarında;

 a) İlk dört dereceyi elde eden takımlara kupa ve başarı belgesi, sporcularına madalya ve başarı belgesi, dereceye giremeyen takımlara ise katılım belgesi verilir

b) İlk dört dereceyi elde eden sporculara madalya ve başarı belgesi, dereceye giremeyen sporculara ise katılım belgesi verilir.

6. a) Küçükler, yıldızlar ve gençler kategorilerinde grup yarışmalarına katılacak takım sayıları;

1) Bir önceki eğitim öğretim yılının, Türkiye birinciliği yarışmalarında ilk dört dereceyi elde eden takımların illeri,

2) Bir önceki eğitim öğretim yılının, mahalli yarışmalarına fiilen katılan takım sayıları,

Dikkate alınarak Daire Başkanlığımızca belirlenecek ve ilan edilecektir.

b) KKTC okul takımları/sporcuları direkt olarak Türkiye birinciliği yarışmalarına katılacaktır.

7. a) Daire Başkanlığımız gerekli gördüğü takdirde, branş açıklamalarını ve yarışmalara dair diğer hususları değiştirmede yetkilidir.

b) Tertip komiteleri, yarışmalar öncesinde düzenlenecek teknik toplantıda Daire Başkanlığımız tarafından yayınlanan branş açıklamalarını ve yarışmalara dair diğer hususları dikkate alarak müsabaka programını belirlemek ve uygulamakla yetkilidir.

8. İtirazlar, Okul Spor Faaliyetleri Yönetmeliği’nin 19 uncu maddesinde belirtilen hükümlere göre tertip komitesine yapılır. İtirazın değerlendirmeye alınabilmesi için organizasyonu düzenleyen Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü’nün hesabına 250,00. TL. ücret yatırılır.

9. Yarışma alanına, 4 üncü maddenin (a ve b) fıkralarında yer alan sporcu, idareci ve çalıştırıcıdan başkasının girmesine izin verilmeyecektir.

10. Örgün eğitim kurumlarında öğrenim gören sporcu öğrenciler, yaş ve kategorilerinde kendi okullarını temsilen yarışmalara katılmak zorundadır.

Ancak sporcu öğrencilerin;

a) okullarından takım ve/veya ferdi katılımın olmaması,

b) okullarından takım ve/veya ferdi katılımın olması fakat takımda ve/veya ferdi katılımda yer alamamaları,

Durumlarında, okul müdürlüğünden izin almak şartıyla bağlı bulundukları ilde faaliyet gösteren ve Bakanlığımızca okul spor faaliyetlerine katılması uygun görülen yaygın eğitim kurumlarını temsilen yarışmalara katılabilirler.

11. ISF’ye katılacak okul takımları/sporcuları örgün eğitim kurumlarını kapsamakta olup, yaygın eğitim kurumları ISF kuralları gereği Türkiye birincisi olsa dahi ülkemizi temsil edemeyecektir.

12. a) Takım çıkaramayan okulların sporcuları ferdi olarak yarışmalara katılabilirler.

b) Takım çıkaran okullar ferdi sporcu yarıştıramazlar.

TEKNİK AÇIKLAMALAR:

13. Minikler, küçükler, yıldızlar ve gençler kategorilerinde yarışmalarda, değerlendirmeler ferdi ve takım olarak ayrı ayrı yapılır.

14. Yarışmalar doğrudan final olarak yapılacaktır.

15. Mahalli yarışmalara takım halinde katılan okullar tecrübe kazanmasını istedikleri sporcularını yarışmalara tasnif dışı olarak dahil edebilirler. Bu sporcular sıralamaya ve ödüllendirmeye dahil edilmeyecek bir üst kademedeki yarışmalara ferdi olarak çağrılmayacaktır. Takım adına veya tasnif dışı olarak yarışacak sporcuların listesinin teknik toplantıda ibraz edilmesi zorunludur.

16. Minikler, küçükler ve yıldızlar kategorilerinde sporcular bir günde bayrak hariç en çok 2 mesafede yarışabilir (Seans sayısı dikkate alınmaz). Yarışma süresince ise en fazla 4 mesafede yarışabilirler.

17. Gençler kategorisinde sporcular yarışmalar boyunca seans veya güne bakılmaksızın bayrak yarışmaları hariç en az 2 en fazla 4 mesafede yarışabilirler.

18. Grup ve Türkiye birinciliği yarışmalarında küçükler ve yıldızlar kategorilerinde 1 takım 1 mesafede en çok 2 sporcu yarıştırabilir ve sporcuların her ikisi de puanlamaya dahil edilir.

19. Grup ve Türkiye birinciliği yarışmalarında gençler kategorisinde 1 takım 1 mesafede 2 veya 3 sporcu yarıştırmak zorundadır.

20. Gençler kategorisinde, her mesafede aynı takımdan en iyi dereceye sahip iki sporcunun derecesi takım puanlamasında değerlendirilmeye alınır. Ancak bir yarışmaya aynı takımdan üç sporcu girmiş ise en kötü dereceye sahip sporcunun aldığı puan takım puanına eklenmez ve takımın sıralamadaki yerini etkilemez.

21. Gençler kategorisinde, 1 mesafede birinci olan sporcu 1 puan, ikinci olan sporcu 2 puan, üçüncü olan sporcu 3 puan sıralamasına göre puanlama yapılır. Bayrak yarışmalarında puan iki ile çarpılır.

22. Gençler kategorisinde, 1 mesafeye takımdan sporcu katılmadığında veya sporcu diskalifiye olduğunda o takıma yarışmaya katılan sporcu sayısından +1 fazlası, bayrak yarışmalarında ise +2 fazlası puan verilir.

23. Gençler kategorisinde toplam puanı en düşük olan takım birinci olur.

24. Minikler, küçükler ve yıldızlar kategorilerinde yarışmalara katılan tüm sporculara FINA yüzme puan cetveline göre puan verilir.

25. Küçükler, yıldızlar ve gençler kategorilerinde mahalli, grup ve Türkiye birinciliği yarışmalarında ferdi listede yarışacak sporcular hiçbir şekilde takımda yarıştırılamaz. Ancak, mahalli yarışmalar sonrasında grup ve Türkiye birinciliği yarışmasına katılma hakkı elde eden okul takımlarında yer alan sporculardan birinin veya birkaçının yarışmalar öncesinde İl Tertip Komitesine sunulan ve kabul edilen evraklarla yarışmalara katılamayacağı onaylanır ise mahalli yarışmalarda o okul adına yarışmış ferdi sporculardan takım sayısı tamamlanabilir. Bu şekilde okul takımına alınan sporcular grup ve Türkiye birinciliği yarışmalarında ferdi olarak yüzemezler. Mahalli yarışmalarda yarışmamış hiçbir sporcu grup ve Türkiye birinciliği yarışmalarında okul takımında ve ferdi listede yer alamaz.

26. Grup ve Türkiye birinciliği yarışmalarına takım olarak çağırılan okullar yarışma yerine kategorilere göre açıklanan sporcu sayısının altına sporcu sayısı ile katılırlar ise (sağlık, izin vb. nedenlerle) takım olarak yarışmalara katılamazlar. Ancak bu takımın sporcuları bir alt kademedeki yarışmalarda katıldıkları stil ve mesafelerde birincilik derecesi elde etmişler ise o stil ve mesafelerde ferdi olarak yarışmalara katılabilirler.

27. Küçükler, yıldızlar ve gençler kategorilerinde ferdi sporcular bir üst kademedeki yarışmalarda, bir alt kademedeki yarışmalarda birincilik elde ettikleri stil ve mesafede yarışmak zorundadır. Takımlarda yer alan sporcular ise bir üst kademedeki yarışmalarda, bir alt kademedeki yarışmalarda yüzdükleri stil ve mesafelerinde dışında yarıştırılabilir. Ancak bu stil ve mesafelerin yarışmalar öncesinde Daire Başkanlığımızca yayımlanan başvuru formuna işlenerek ilan edilen tarihe kadar gönderilmesi zorunludur. Bu şekilde başvurusunu gerçekleştirmeyen takımlarda yer alan sporcular bir alt kademedeki yarışmalarda yüzdükleri stil ve mesafelerde yarıştırılacaktır