FRIT II “KORUNMASIZ GENÇLERİN DAHA İYİ VE KAPSAYICI SPOR VE GENÇLİK ALTYAPISIYLA GÜÇLENDİRİLMESİ” PROJESİ 7. YÖNLENDİRME KOMİTE TOPLANTISI YAPILDI

2020 yılı Ekim ayı itibariyle başlayan projede plan ve uygulamaya yönelik etaplar adım adım hayata geçirilirken, projenin başlangıcından itibaren periyodik olarak gerçekleştirilen yönlendirme komitesi toplantılarının yedincisi düzenlendi.

Avrupa Birliği’nin finanse ettiği, KfW Kalkınma Bankası ve Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından yürütülen “Korunmasız Gençlerin Daha İyi ve Kapsayıcı Spor ve Gençlik Altyapısıyla Güçlendirilmesi” Projesi, mülteci yoğunluğunun yüksek olduğu 12 ilde (Adana, Adıyaman, Batman, Gaziantep, Hatay, Kahramanmaraş, Kilis, Malatya, Mardin, Mersin, Osmaniye, Şanlıurfa) toplam 28 adet olmak üzere antrenman salonları, sentetik çim yüzeyli futbol sahaları, gençlik merkezleri gençlik kampı, tenis kortları ve çok amaçlı spor salonu yapımı, Geçici Koruma Altındaki Suriyeli (GKaS) gençlerin, Türk toplumu ile sosyal uyumunu geliştirilmeye katkıda bulunma hedefi doğrultusunda hız kesmeden devam ediyor.

Online olarak yapılan toplantıya Gençlik ve Spor Bakan yardımcısı Halis Yunus Ersöz, Yatırım İşletmeler Genel Müdürü Süleyman Şahin,Uluslararası Organizasyonlar ve Dış İlişkiler Genel Müdürü Ahmet Temurci, Avrupa Birliği (AB) Delegasyonu Alt Yapı Sorumlusu Michel Cat, Alman Kalkınma Bankası Ankara Ofis Direktörü Kirk Mildner, Gençlik ve Spor Uzmanı Başak Ekinci, AB FRIT II Projesi İletişim ve Görünürlük Danışmanı Serhat Tok ve İl Müdürleri katıldı. (23.10.2024)