OKUL SPORLARI 2024-2025 SEZONU ZÜMRE TOPLANTISI YAPILDI

Mersin Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü koordinesinde gerçekleştirilen “Okul Sporları 2024-2025 Sezonu Zümre Toplantısı” İl Müdürü Göksun Öz başkanlığında yapıldı.

İl Müdürü Göksun Öz başkanlığında düzenlenen toplantıya, Hizmet, Şube, İlçe Müdürleri, Okul Sporları il tertip kurulu üyeleri ve Milli Eğitim'de görevli Beden Eğitimi Öğretmenlerinin katılımıyla Yenişehir Akademi Merkezi Konferans Salonunda yapıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından Mersin Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Okul Sporları Şube Müdürü İlker Necmi Vurur toplantının açılış konuşmasında çocukların ve gençlerin sporla buluşmasında eskisinden daha büyük bir gayret ve inançla çalışacaklarını belirterek şunları söyledi; "Çocukların sosyal ve Mental gelişimleri için sporu hayatlarının bir parçası yapabilmek, 3'ten 93'e her kesimden milletimizin spor yapabilmesini sağlamak ise başlıca pusulamız olacaktır. Bu duygu ve düşüncelerle 2024-2025 eğitim öğretim okul sporları sezonumuzun tüm spor camiamıza hayırlı ve uğurlu olmasını diler, saygılarımı sunarım." dedi.

Çocukların sportif faaliyetlere daha fazla katılımının sağlanması ve gerçekleştirilecek müsabakalar ile birlikte daha fazla gence ulaşılabilmesi için herkesin üstüne düşen önemli görevler olduğunu belirten İl Müdürü Göksun Öz ise, yaptığı konuşmada şunları kaydetti; ''Mersin Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Okul Sporları birimimiz ve siz kıymetli Beden Eğitimi Öğretmenlerimiz ile birlikte bir önceki yıl yaptığımız başarıların üzerine çıkarak bu seneyi daha da başarılı hale getirme hedefimiz var. Biz arkadaşlarımızla birlikte sürekli toplantılar yaparak değerlendiriyoruz, acaba nerelerde eksik, nereleri iyi yaptık ve bunlardan daha iyi neler yapabiliriz onun için çok ciddi şekilde mesai harcıyoruz. Bu yüzden Mersin olarak Okul sporlarında çok daha güzel işler yapacağımıza da canı gönülden inanıyorum. Bende sizler gibi uzun yıllar Beden Eğitimi Öğretmeni olarak görev yaptım ve bakanlıklar arası geçişte Gençlik ve Spor Bakanlığı bünyesinde çeşitli kademelerde yöneticiliğe başladım. Bu yüzden bende bu işin ne kadar meşakatli, ne kadar zor olduğunu en iyi bilenlerden biriyim.

Bizlerin olmazsa olmazı Milli Eğitime bağlı okullarda okuyan öğrencilerimiz. Okullarımızın kendi bünyelerinde kulüpleşmeleri ile ilgili çalışmalar yapmalıyız. Okullarda kurulan kulüplerimize her yıl Bakanlığımız tarafından ayni ve nakdi yardım yapılıyor. Okullarda spor kulüplerinin kurulması ile alakalı Mersin Valimiz Sayın Ali Hamza Pehlivan ile yaptığımız görüşmelerde bir an önce İl Milli Eğitim Müdürümüz Fazilet hanımla birlikte bir çalışma yapın Mersin’de bunu hayata geçirelim dedi.

Bu seneyi ilimizde yapılacak olan Okul Sporları faaliyetleri ile dolu dolu geçireceğimize inanıyoruz. Sadece sportif anlamda değil sosyal ve kültürel anlamda da İlkokulların hepsinde yapacağımız Geleneksel Çocuk Oyunları, fiziksel etkinliklerle de hem bu yarışmalara katılan öğrenci sayısında da ciddi bir artış bekliyoruz. Geçtiğimiz yılların istatistiki verilere baktım Mersin olarak çok iyi yerdeyiz fakat bu iyi olduğumuz yeri neden daha ileriye götürmeyelim, eksik olduğumuz yerleri iyi olduğumuz yerlere nasıl getiririz onlara ciddi bir şekilde çalışmamız lazım. Çocuklarımızı koordine edecek çocukları müsabakalara hazırlayacak bizin en önemli paydaşımız Beden Eğitimi Öğretmenlerimiz. Alanda yaşadığınız her türlü sıkıntı ve problemle ilgili destek olmaya çözüm üretmeye her zaman hazırız.

Gerçekten Mersin olarak çok şanslıyız çünkü İlimizde sporu çok seven, sürekli sporla ilgili faaliyetler yapan kıymetli bir Valimiz var. Mersin Valimiz Sayın Ali Hamza Pehlivan da bizlere her zaman desteklerini sunuyorlar. Siz değerli Beden Eğitimi Öğretmenlerimize de büyük destekleriniz, katkılarınız ve işbirliğiniz için şimdiden çok teşekkür ediyorum. Amacımız bir sene öncekinden daha ileriye gitmek, daha iyisini yapmak, bunun içinde her türlü yardıma hazır olduğumuzu bir kez daha belirtmek istiyorum.

Herkese yeni eğitim öğretim yılında başarılar diliyorum. İnşallah kazasız belasız problemsiz bir önceki seneden daha başarılı bir eğitim öğretim yılı olur. Hep birlikte bir aile olarak Mersin de çok güzel işlerin konuşulduğu, okul sporlarında çokça öğrencinin faaliyetlere katıldığı, okul sporlarında mücadele eden takımlarımızın Türkiye genelinde başarılı olduğu ve İlimizi gururlandıran başarılar kazandığı bir yıl olur. Hepinize tekrardan katılımlarınız için çok teşekkür ediyorum. Umarım hep birlikte güzel bir eğitim öğretim yılı geçirmiş oluruz.” İfadelerini kullandı.

Slayt gösterisi eşliğinde istatistiksel verilerin incelenmesinin ardından, toplantıya katılan Beden Eğitimi öğretmenleriyle toplu fotoğraf çekimi gerçekleştirildi. 
(18.10.2024)