Gençlik Merkezleri arası Halk Oyunları Yarışması Akdeniz Bölge Şampiyonası Mersin’de yapıldı.

Gençlik ve Spor Bakanlığı, Gençlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü koordinesinde düzenlenen “Gençlik Merkezleri arası Halk Oyunları Yarışması Akdeniz Bölge Şampiyonası” Adana, Antalya, Burdur, Isparta ve Mersin illerinin katılımıyla gerçekleştirildi.

Mersin Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Edip Buran Spor Salonunda 5 İlden yaklaşık 200 sporcunun katılımı ile gerçekleştirilen “Gençlik Merkezleri arası Halk Oyunları Yarışması Akdeniz Bölge Şampiyonası” açılış seremoni saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından yapılan açılış konuşmaları yapıldı.

Mersin Gençlik ve Spor İl Müdürü Ökkeş Demir açılış konuşmasında şunları söyledi; “Gençlik Hizmetleri Genel Müdürlüğümüz koordinesinde il müdürlüklerimize bağlı Gençlik merkezlerimiz, siz kıymetli gençlerimizin eğitimden, spora, teknolojiden, sanata, sosyal ve kültürel yönden gelişiminizi sağlamak amacıyla verilen çeşitli eğitimlerden birisi olan Halk Oyunları Yarışması Akdeniz Bölge Şampiyonası için buradasınız.


"Gençlik Merkezleri Arası Halk Oyunları Yarışması Akdeniz Bölge Şampiyonasına" Adana, Antalya, Burdur, Isparta ve Mersin'den gelen siz değerli gençlerimizin birbirinden güzel performanslar sergileyeceğinize inanıyorum.

Sevgili gençler göreve başladığım günden buyana Mersin’in gençliğine ve sporuna katkı sağlamak amacıyla tüm ekibimizle birlikte gece gündüz demeden çalıştık ve sizler için çalışmaya da devam ediyoruz. İlimizde Müstakil Gençlik Merkezi yokken şuan Yenişehir, Toroslar, Tarsus, Silifke ve Mut ilçelerine Gençlik Merkezleri, Mezitli ilçemize de Gençlik ve Spor Bakanlığımız bünyesinde Türkiye’nin ilk Engelsiz Gençlik Merkezini kazandırarak siz kıymetli gençlerimizin hizmetine açılacak. 

Sevgili gençler kıymetli misafirlerimiz birazdan başlayacak olan "Gençlik Merkezleri Arası Halk Oyunları Yarışması Akdeniz Bölge Şampiyonası" açılış törenine katılan herkese sevgi, saygı ve hürmetlerimi sunuyor, yürekten başarılar diliyorum.” İfadelerini kullandı.

Yapılan açılış konuşmalarının ardından başlayan ve birbirinden farklı performanslarını sergileyen gençler, Bölge şampiyonu olmak için kıyasıya mücadele etti. Yapılan yarışmalar ve yapılan değerlendirmeler sonunda Adana ekibi bölge şampiyonu olurken, Burdur ekibi ikinci, Antalya ekibi üçüncü, ev sahibi Mersin ekibi dördüncü ve Isparta ekibi şampiyonanın beşincisi olurken, dereceye giren sporculara ödüllerini Mersin Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü şube Müdürleri Vedat Akyar, Önder Öztürk ve Türkiye Halk Oyunları Federasyonu Mersin İl Temsilcisi Yunus Özdemir tarafından verildi. 

Mersin’in ev sahipliğinde gerçekleştirilen Gençlik Merkezleri arası Halk Oyunları Yarışması Akdeniz Bölge Şampiyonası sonunda bölge şampiyonu olan Adana ekibi, Ankara’da yapılacak olan Türkiye finallerine katılmaya hak kazandı.